Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπλόγκερ από τον Καναδά ταξιδεύει στον κόσμο για να φωτογραφίζει τουαλέτες!

Μπλόγκερ από τον Καναδά ταξιδεύει στον κ...

Ο Dan Schaumann έχει πάθος για το πρότζεκτ «Toilography» (toilet + photography)

Έχουμε συναντήσει μπλόγκερ για βιβλία, μπλόγκερ για ταξίδια, μπλόγκερ για φαγητό, ακόμη και μπλόγκερ για γάτες. Για πρώτη φορά, όμως, πέφτουμε πάνω σε μπλογκ για τουαλέτες! Ο φωτογράφος Dan Schaumann έχει πάθος για το πρότζεκτ «Toilography» (toilet + photography), το οποίο υπηρετεί εδώ και έξι χρόνια. Το μπλογκ του και ο λογαριασμός του στο Instagram είναι ακριβώς με αυτή την επωνυμία.

«Προχωράω αυτό το πρότζεκτ, σκεφτόμενος τις τουαλέτες ως έργα τέχνης» εξηγεί ο 32χρονος φωτογράφος που ζει στο Τορόντο του Καναδά. «Προσπαθώ να βρω κάτι ενδιαφέρον και κάτι όμορφο σε ένα κομμάτι της καθημερινής ζωής που ο κόσμος, συνήθως, δεν θεωρεί όμορφο» συμπληρώνει.

«Ξεκίνησε σαν αστείο» αφηγείται ο Dan, ο οποίος έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram μόλις το 2011. «Επειδή παρατήρησα ότι ο κόσμος ανέβαζε όποια φωτογραφία ήθελε στο Instagram κι αμέσως έπαιρναν Like. Είχα περιέργεια αν τραβούσα φωτογραφία μια τουαλέτα κατά πόσον θα έπαιρνα Like γι' αυτήν στο Instagram, και όντως πήρα.»

«Όταν ξεκίνησα, η τουαλέτα ήταν για μένα απλά μια τουαλέτα» λέει ο Νταν, στρογγυλοκαθισμένος στο Poop Cafe, γωνία Bloor St. W. και Christie St. στο Τορόντο (αυτό το cafe, το οποίο είναι διακοσμημένο ως αποχωρητήριο, κι όπου οι πελάτες κάθονται σε τουαλέτες κι όχι σε καρέκλες, είναι από τα αγαπημένα του Νταν). «Όταν άρχισα να ανακαλύπτω ότι ο κόσμος έκανε ενδιαφέροντα πράγματα με τις τουαλέτες, άλλαξε η στάση μου απέναντί τους.»

Ο Νταν, που βιοπορίζεται ως ειδικός εφοδιασμού, αναζητά ενδιαφέρουσες τουαλέτες στα ταξίδια του και ζητά σχετικές προτάσεις στο Reddit. Και φωτογραφίζει τις τουαλέτες που του τραβούν την προσοχή.

Πχ. στο Τορόντο, στο μπαρ Swan Dive, στον τοίχο δίπλα σε ένα ουρητήριο υπάρχει ένα ανατριχιαστικό κεφαλάκι κούκλας. Στο WC του Otto's Berlin Doner, ανάβει ένα στροβοσκοπικό φωτιστικό ντίσκο, κι αρχίζει να παίζει μουσική.

Σ' ένα cafe στη Μασαχουσέτη, το WC λειτουργεί και ως ζεν κήπος χαλάρωσης, με τα πλούσια φυτά του και τα κατάλληλα μηνύματα. Σ' ένα εστιατόριο στη Χιλή, ένα άγαλμα Βίκινγκ αγκαλιάζει την τουαλέτα.

Δεκάδες ενδιαφέρουσες τουαλέτες για τον Νταν. Σε πολλά γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Έως ότου ανακάλυψε το «ιερό δισκοπότηρο»: την τουαλέτα από συμπαγή χρυσό 18 καρατίων στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, στη Νέα Υόρκη (η οποία λειτουργεί).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις