Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος: "Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν έχουμε ως θεσμός μόνιμη στέγη"

Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος: "Είναι δύσ...

Ο Στάθης Ψάλτης θα κοσμεί τις φετινές αφίσες και προγράμματα του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Στην 36η του διοργάνωση φτάνει αισίως το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και το φετινό πρόγραμμα ανακοινώθηκε στο φουαγιέ του θεάτρου Λιθογραφείον, το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017 από τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο, πολιτιστικό σύμβουλο και επικεφαλής του Φεστιβάλ παρουσία και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΠΕ, Δημήτρη Νικολάου και Βασίλη Κόκκαλη.

Επίσης παρέστη η Άννα Σπανού Καλιάφα, εκ των εθελοντών του Φεστιβάλ Πάτρας. Οι εθελοντές συμπληρώνουν 10 χρόνια προσφοράς στο Φεστιβάλ Πάτρας ενώ και φέτος τα μπλουζάκια με το σήμα του Φεστιβάλ που θα φορούν, χορήγησε και προσέφερε η Πατρινή εταιρεία ανδρικής ένδυσης Dur ΑΕ.

Με την παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τον Γρηγόρη Βαλτινό ξεκινά το 36ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στις 7 και 8 Αυγούστου 2017 στις 21.30. Θα ακολουθήσει η «Λυσιστράτη» με τον Πέτρο Φιλιππίδη στις 10 και 11 Αυγούστου 2017 επίσης στο Αρχαίο Ωδείο. Για τις δύο αυτές παραστάσεις ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων από την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017. Και για τις 2 αυτές πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις, όπως μας ενημέρωσε ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος τα εισιτήρια θα κοστίζουν 20 ευρώ τα κανονικά και 17 ευρώ τα μειωμένα.

Συνολικά 12 αξιόλογες παραστάσεις θα φιλοξενήσει φέτος στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ Πάτρας έως και τον Δεκέμβριο. Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί με την Αριστοφανική κωμωδία «Ειρήνη» που έχει ανεβάσει το Εθνικό θέατρο με τον Τζίμη Πανούση στο ρόλο του Τρυγαίου, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στις 21.00.

Ξεχωριστή στιγμή της φετινής διοργάνωσης όπως τόνισαν ο κ. Ανδριόπουλος και ο Δημήτρης Τουλιάτος του θεάτρου Λιθογραφείον, αναμένεται να αποτελέσει η παρουσίαση του συναυλιακού «Ερωτόκριτου» που έχει βασιστεί στο πρωτότυπο κείμενο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Την μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης Μαραμής. Πρόκειται για μία συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Λιθογραφείον και θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο στις 3 Σεπτεμβρίου έχοντας ήδη χειροκροτηθεί στην κεντρική αίθουσα του Κέντρου Σταύρος Νιάρχος και αλλού.

Το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος εξασφάλισε και φέτος την χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος όσον αφορά στις αφίσες και προγράμματα του Φεστιβάλ που αναμένεται να είναι έτοιμα έως το τέλος της εβδομάδας. Το πρόσωπο που θα κοσμεί τις φετινές συλλεκτικές αφίσες και προγράμματα είναι ένας ηθοποιός και αγαπητός συνεργάτης του Φεστιβάλ Πάτρας, ο αξέχαστος Στάθης Ψάλτης που έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή. Η φωτογραφία του είναι από παράσταση του 2009.

Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος μας πληροφόρησε επίσης ότι έχουν κάνει αίτηση στο Δήμο Πατρέων για την χορήγηση του εξοπλισμού όπως τα μαξιλαράκια στο Αρχαίο Ωδείο και αναμένουν την απάντηση.

Πάντως γενικά ο κ. Ανδριόπουλος παραδέχθηκε πως τα πράγματα είναι δύσκολα και το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι το Φεστιβάλ Πάτρας συνεχίζει να μην έχει μόνιμη στέγη. Το πλούσιο αρχείο του Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1981, φιλοξενείται σε χώρο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, ωστόσο είναι πιθανό να γίνει κάποια συρρίκνωση του χώρου και εφόσον συμβεί αυτό υπάρχει δέσμευση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη προς τον ΟΚΠΕ και τον Ανδρέα Ανδριόπουλο ότι θα σκεφτεί μία άλλη λύση.

«Θα θέλαμε να αναπτύξουμε το χώρο ώστε να τον επισκέπτονται και φοιτητές, μελετητές. Ελπίζουμε σε μία μόνιμη λύση στο μέλλον. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Φεστιβάλ Πάτρας φιλοξενούνται στο θέατρο Λιθογραφείον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριόπουλος.

Μία μικρή έκπληξη του προγράμματος είναι ότι έχει συμπεριληφθεί και η μουσική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» - Θάνος Μικρούτσικος – Νίκος Καββαδίας, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2017. Το αναφέρουμε μιας και η παράσταση ήδη παρουσιάστηκε για μία βραδιά χωρίς ωστόσο την φυσική παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου, στις 6 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι το 36ο Φεστιβάλ Πάτρας θα φιλοξενήσει στο Λιθογραφείον την παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ», στις 29, 30/9 και την 1η Οκτωβρίου ενώ θα φέρει και 2 παραστάσεις με τα Ρωσικά Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας στο Συνεδριακό και πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 6 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Για τις ημερομηνίες στο Αρχαίο Ωδείο, ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι υπήρξε συνεννόηση, έκαναν και οι ίδιοι κάποιες υποχωρήσεις αλλάζοντας ορισμένες ημερομηνίες όπως και οι άλλοι όπως ο Δήμος και γενικά δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα.

*Προπώληση εισιτηρίων:

Στο Ρωμαικό Ωδείο, το Συνεδριακό και το Λιθογραφείο τις ημέρες των παραστάσεων, ώρες 18.30 – 22.00, τηλ. 2610 223587, 6977 347098.

Στο κατάστημα Dur στην οδό Βότση 30, 2616 007113.

Στο βιβλιοπωλείο Η Γωνιά του Βιβλίου, Αγίου Νικολάου 32, 2610 277 396.

Στο κατάστημα Discover your way, Πατρέως 30, 2610 624 916.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Οι ηθοποιοί της παράστασης "Μέθοδος Γκρόνχολμ".

Οι ηθοποιοί της παράστασης "Μέθοδος...

Οι ηθοποιοί της παράστασης "Μέθοδος Γκρόνχολμ".

Η ομάδα του "Ερωτόκριτου".

Η ομάδα του "Ερωτόκριτου".

Η ομάδα του "Ερωτόκριτου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture