Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Δίπλαρος και Τσαγκρώνης οι Πατρινοί του Ελληνικού θριάμβου που βρέθηκαν σε Μαξίμου και Προεδρικό Μέγαρο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Δίπλαρος και Τσαγκρώνης οι Πατρινοί του ...

Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές Ευρώπης

Στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο έγιναν δεκτοί το πρωί της Τρίτης οι παίχτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ νέων, οι οποίοι κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ανάμεσά τους και δυο Πατρινοί, ο 20χρονος γκαρντ Νίκος Δίπλαρος, αλλά και ο Τάκης Τσαγκρώνης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο Πατρινός πρωταθλητής Ευρώπης, Νίκος Δίπλαρος-Μέλος 9μελούς οικογένειας με βαθιές ρίζες στον αθλητισμό- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μάλιστα, ο Τάκης Τσαγκρώνης σε δηλώσεις του μετά το θρίαμβο της εθνικής ομάδας των νέων είχε τονίσει ότι: «Είναι μία συγκινητική στιγμή το να περνάς μετάλλια στα δικά σου τα παιδιά. Νιώθεις πως τα παιδιά σου έχουν μεγαλώσει. Όλα τα πράγματα δεν έρχονται από μόνα τους. Πρέπει να παλέψεις για την κορυφή και αυτά τα παιδιά το κάνανε. Είχαν την συμπαράσταση την δικιά μας, την συμπαράσταση από τους προπονητές τους και ήταν ένας μαραθώνιος μέσα στο καλοκαίρι που είχε ένα ευτυχές τέλος. Αυτό οφείλεται στο ότι αυτά τα παιδιά ήταν μία παρέα, μία γροθιά και αν δεν λειτουργήσεις, στο μπάσκετ, σαν ομάδα δεν μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής

Έναν - έναν συνεχάρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους καλαθοσφαιριστές, αλλά και τα μέλη του τεχνικού επιτελείο της Εθνικής Ομάδας Νέων, που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπάσκετ, κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε την ομάδα και συνομίλησε μαζί τους σε πολύ θερμό και ευδιάθετο κλίμα.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων στιγμιότυπων της συνάντησης, όταν ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής μπάσκετ (με το όνομα του παίκτη Κόνιαρη), την οποία τού έκανε δώρο εκ μέρους της ομάδας, ο αρχηγός Χαραλαμπόπουλος.

Ο αρχηγός τού έδωσε και μια μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από τους παίκτες, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα τη δώσει στον επτάχρονο γιό του που, όπως ανέφερε, γνωρίζει όλους τους παίκτες του NBA και τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα. Δείχνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο που κέρδισε η Εθνική, ο κ. Τσίπρας είπε χιουμοριστικά: «Αυτό πρέπει να το σηκώνετε τρεις-τρεις».

«Η δική σας επιτυχία επιβεβαιώνει ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παραμένει στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων, μας κάνατε περήφανους» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους παίκτες.

Συνομίλησε μαζί τους για το πού παίζει ο καθένας τους, για να σημειώσει ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο -επειδή σε συλλογικό επίπεδο έχουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ- η νέα φουρνιά των μεγάλων αυτών αθλητών, τα νέα παιδιά, η νέα γενιά των Ελλήνων αθλητών να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες.

Είπε ότι πρέπει να δίνεται χρόνος συμμετοχής και συνολική παρουσία στις δωδεκάδες των ομάδων, στους Έλληνες αθλητές: «Σας εύχομαι καλή επιτυχία, και στις ομάδες σας, αλλά να μας δώσετε κι άλλες χαρές τέτοιες σε επίπεδο εθνικής ομάδας, γιατί είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι που κάνουν επιτυχίες σε επίπεδο εθνικής νέων, μετά προχωρούν και γίνονται αθλητές διακεκριμένοι».

Αναφερόμενος στον τελικό, ο πρωθυπουργός τους είπε πως είδε ότι είχαν ψυχή και έπαιξαν σύγχρονο μπάσκετ. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος είναι της γενιάς που έμαθε το μπάσκετ το '87, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά και πως τότε σε κάθε σχολείο φτιάχτηκε και μία μπασκέτα και όλοι έπαιρναν μια κόκκινη μπάλα για να σουτάρουν.

Στη συνάντηση συνόδευσαν την Εθνική Ομάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο πρωθυπουργός και φωτογραφίες από τη Eurokinissi.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποκάλυψε ότι παρακολουθούσε τους αγώνες της Εθνικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την Εθνική Νέων Ανδρών, που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο ΠτΔ στην ομιλία του προς τους παίκτες τους έδωσε συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο, ενώ αποκάλυψε πως παρακολούθησε τους περισσότερους αγώνες της ομάδας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην ανατροπή που έκανε η Εθνική στον αγώνα με την Λιθουανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ήθος που επέδειξαν οι διεθνείς λέγοντας «όπως είναι χαρακτηριστικό τεράστιας σημασίας και για τον αθλητισμό αλλά και γενικότερα για κάθε εκδήλωση της δημόσιας ζωής.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην  συλλογικότητα τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας αποδείξατε πως κανένας μεγάλος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο όταν το εμείς ξεπεράσει το εγώ»

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε κολακευτικά και στην αμυντική τακτική που ακολούθησε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου υπογραμμίζοντας σχετικά: «Γιατί όταν θωρακίσουμε τα «μετόπισθεν», από κει και πέρα μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά.»

Τέλος ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν και στον αθλητισμό αλλά στην προσωπική τους ζωή με την ίδια νοοτροπία για να εμπνεύσουν και τις επόμενες γενιές.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο ΠτΔ έδωσε σε κάθε μέλος της αποστολής από ένα συμβολικό δώρο ενώ οι παίκτες του χάρισαν μια φανέλα της Εθνικής και μια μπάλα με τις υπογραφές των παικτών.

Την αποστολή της Εθνικής Νέων Ανδρών συνόδευαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports