Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το «Φεστιβάλ στις Γε...

Το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουλίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουλίου   το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» που εξελίχθηκε  στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, αποκεντρώνοντας τις εκδηλώσεις και μετατρέποντας πλατείες, πάρκα,  ανοιχτούς χώρους σε κυψέλες πολιτισμού. Σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος που είναι «Πολιτισμός για Όλους».

Η ανακοίνωση:

«Στο Νότιο Πάρκο το βράδυ στης Δευτέρας ανέβηκε η θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» από  το  «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με τους ηθοποιούς Γιάννη Τσάκωνα, Βασίλη Κόκκαλη, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Αντίστοιχες παραστάσεις δόθηκαν και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες της Πάτρας, όπως άλλωστε πραγματοποιήθηκε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των συνοικιών της πόλης.

Το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» που φέτος αποτέλεσε την καινοτομία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό πολιτισμού, καθώς, ήδη, στα πρώτα του κιόλας βήματα, συνάντησε θερμή ανταπόκριση από τους Πατρινούς κάθε συνοικίας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture