Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Ενθουσιασμένος ο Αμερικανός Πρέσβης από τα αποτελέσματα της συνεργασίας των ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών & της οινοποιίας Κολυπέρα

Ενθουσιασμένος ο Αμερικανός Πρέσβης από ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt, κατά την περιοδεία του στην Πάτρα, επισκέφθηκε το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά την σύντομη υποδοχή τού προσφέρθηκαν από τους ερευνητές δώρα με τοπικό χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και οίνοι «Kerveros» από το Αχαϊκό Οινοποιείο Κολυπέρα.

Κατά την επίσκεψή του στους χώρους του εργαστηρίου ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνο Πουλά για τις έρευνες της ερευνητικής ομάδας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία του εργαστηρίου με το Οινοποιείο Κολυπέρα που έχει οδηγήσει στην παρασκευή οίνου χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη. Ο οινολόγος Χρήστος Κολυπέρας είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τα έως τώρα αποτελέσματα που έχουν δώσει ένα ποιοτικό ερυθρό οίνο με περιεκτικότητα 5% σε αλκοόλη, που διατηρούν όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οίνου προέλευσης. Η πρώτη φιάλη της σειράς προσφέρθηκε αναμνηστικά στον Αμερικάνο πρέσβη. Ο Αμερικανός Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παγκόσμια πρωτοτυπία που του παρουσιάστηκε, που προκύπτει ως αποτέλεσμα συνεργασίας Πανεπιστημίου με ιδιωτικό τομέα, και ευχήθηκε καλή συνέχεια στην ομάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life