Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο Πατρινός πρωταθλητής Ευρώπης, Νίκος Δίπλαρος-Μέλος 9μελούς οικογένειας με βαθιές ρίζες στον αθλητισμό- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πατρινός πρωταθλητής Ευρώπης, Νίκος Δί...

Μέλος 9μελούς οικογένειας με δύο χρυσά μετάλλια και πολύ ταλέντο

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα η φουρνιά των 97άριδων στο μπάσκετ με την επικράτηση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων του Ηρακλείου. Πρωτοστάτης και στις δύο μεγάλες επιτυχίες (είχε προηγηθεί το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό εφήβων το 2015 στο Βόλο) ήταν ένας Πατρινός, ο Νίκος Δίπλαρός.

Ο 20χρονος πλέον (είχε γενέθλια στην προετοιμασία - 28/6) γκαρντ που ανήκει στον Άρη ήταν από τα βασικά μέλη της Εθνικής και καταλυτικός με την απόδοσή του, τόσο στον τελικό όσο και στο υπόλοιπο τουρνουά.

Ο Πατρινός Νίκος Δίπλαρος είναι από μόνος του μια ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι το δεύτερο παιδί μιας 9μελούς οικογένειας, η οποία ασχολείται σχεδόν εξολοκλήρου με τον αθλητισμό.

Ο Δίπλαρος είναι γιος του προπονητή μπάσκετ και γυμναστή Γιάννη Δίπλαρου και της γυμνάστριας Ελένης Καγιαλή, έχει μια μεγαλύτερη αδερφή και 5 μικρότερα αδέρφια. Ο επόμενος αδερφός του μάλιστα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του Πατρινού πόλο

Ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης έβλεπε (και βλέπει ακόμα) το μπάσκετ, σαν έναν τρόπο να βοηθήσει την οικογένεια του και να της προσφέρει ένα μέρος από αυτά που του πρόσφερε.

«Μαθαίνεις να ζεις με λίγα και συνειδητοποιείς από πολύ νωρίς τι θα πει ομαδικό πνεύμα» είχε δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

Ο Δίπλαρος είχε γίνει το κεντρικό πρόσωπο των ημερών, το καλοκαίρι του 2015, λίγο μετά την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τις δηλώσεις του για την καριέρα που θα ήθελε να κάνει στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό.

Ο Πατρινός γκαρντ, ο οποίος πέρασε την περσινή σεζόν σαν δανεικός στους Μαχητές Δόξας Πεύκων (και την Α2 Εθνική), δείχνει να τα έχει αφήσει όλα πίσω του και ετοιμάζεται για μια λαμπρή καριέρα που στηρίζεται στην σκληρή δουλεία.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς καλύτερο ξεκίνημα, από δύο χρυσά Πανευρωπαϊκά μετάλλια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports