Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ- ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ...

Στον χώρο του "Art Lepanto" μέχρι τις 15/8

Μια σημαντική ομαδική έκθεση ζωγραφικής, ξεκινά την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 στη γειτονική Ναύπακτο.

Τέσσερις (4) σπουδαίοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους στον όμορφο χώρο του "Art Lepanto" που βρίσκεται στο γραφικό λιμάνι της πόλης μέχρι τις 15 Αυγούστου 2017.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αγαπημένοι από το κοινό δημιουργοί συστήνονται στο κοινό μέσα από τις δημιουργίες τους σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια από τον Γιάννη Ράπτη και αποτελεί στέγη πολιτισμού για τους καλλιτέχνες, πολίτες αλλά και επισκέπτες της Ναυπάκτου που επιθυμούν και να προσεγγίζουν τις εικαστικές τέχνες.

Οι ζωγράφοι που εκθέτουν τα έργα τους έχουν έντονη δραστηριότητα στη χώρα μας και η δουλειά τους έχει αγαπηθεί από τον κόσμο σε οποιονδήποτε χώρο και αν έχουν φιλοξενηθεί.

Ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Θανάσης Λάλας που οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε ως δημοσιογράφο, ο Απόστολος Χαντζαράς και ο Νίκος Καλατζής ο οποίος επιμελείται και την έκθεση, συναντιόνται ξανά στην έκθεση ζωγραφικής "Art Exhibition" που διοργανώνει ο σύλλογος "Ναύπακτος πολιτιστικές διαδρομές"

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό όπως προείπαμε, από Τρίτη 1η Αυγούστου, έως και την Τρίτη 15η Αυγούστου.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο πολιτιστικός οργανισμός ''Roads to Lepanto''.

Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 8 το απόγευμα έως και 12 το βράδυ.

O Γιώργος Σταθόπουλος, που ανήκει στη γενιά των συγχρόνων ζωγράφων, έχει γεννηθεί το 1944 στην Καλλιθέα (Προστοβά) Τριχωνίδος.  Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Αθήνα στην Α.Σ.Κ.Τ. (1966-1971) κοντά στους Γιάννη Μόραλη, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Παππά και Δημήτρη Καλαμάρα.

Το 1970 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα.  Έχει ακόμη μετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έχει εικονογραφήσει και σειρά βιβλίων, εξώφυλλων δίσκων (Χατζιδάκις,Ξαρχάκος κ.λ.π.) και αφισών. Το έργο του κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας και συνδυάζει υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια προσωπική γραφή. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Νίκος Καλατζής γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1962 στον Πειραιά. Διδάχτηκε ζωγραφική από τον ζωγράφο Γιάννη Βάρλα στην Αθήνα και αργότερα στο εργαστήριο του Νίκου Πισσά στον Πειραιά.

Έργα του βρίσκονται στη «Βουλή των Ελλήνων» στη Συλλογή του Πολεμικού Ναυτικού, στο Λαογραφικό Μουσείο Λασιθίου στην Κρήτη, σε Δημοτικά κτίρια (Ναυπάκτου κ.λπ.) καθώς και σε Ιδιωτικές Συλλογές. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

*Ο Θανάσης Λάλας έχει κάνει σπουδές οικονομικών στην Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει διευθυντής και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» ενώ τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια έχει αφοσιωθεί στην ζωγραφική και την γλυπτική και έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις.

Ο 40χρονος Απόστολος Χαντζαράς από το Αγρίνιο, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο Εργαστήρι του Χρόνη Μπότσογλου.  Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Ο Νίκος Καλατζής.

Ο Νίκος Καλατζής.

Ο Νίκος Καλατζής.

Ζωγραφικό έργο του Απόστολου Χαντζαρά.

Ζωγραφικό έργο του Απόστολου Χαντζαρά.

Ζωγραφικό έργο του Απόστολου Χαντζαρά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture