Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «πράσινη» πρόταση για τον Πύργο

Η «πράσινη» πρόταση για τον Πύργο

Τι προβλέπει μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Την πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη ανάπλασης περιοχών του δήμου Πύργου που φέρει τη σφραγίδα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης πρόβαλε το ειδικό ένθετο «ΟΙΚΟ» της εφημερίδας «Καθημερινή», το περασμένο Σάββατο.

Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος ήταν βέβαια γνωστό για τους περισσότερους Ηλείους, από την παρουσίαση της μελέτης στον Πύργο, πριν δυο μήνες περίπου. Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι αυτού του είδους οι μελέτες είναι εξαιρετικά επιλέξιμες για το ΕΣΠΑ, καθώς προβλέπεται ειδικό μέτρο για έργα που έχουν να κάνουν με την πράσινη ανάπτυξη.

Αυτό σημαίνει ότι με το «καλημέρα» η πρόταση αυτή μπαίνει σε σειρά χρηματοδότησης, επειδή ακριβώς είναι μελετημένη για πράσινες επιλογές μέσα σ’ ένα αστικό περιβάλλον. Αν και η πρόταση, μετά και την τοποθέτηση των αρχιτεκτονικών απεικονίσεων στην κεντρική πλατεία του Πύργου, συναντά τις επιφυλάξεις μεγάλης μερίδας δημοτών, οι προοπτικές υλοποίησης αυτών των προτάσεων κάθε άλλο παρά δυσοίωνες φαίνονται.

Το βέβαιο είναι ότι, αν ο Πύργος αποκτήσει αυτά τα έργα, θα έχει κάνει ένα σημαντικό άλμα προς την ανάπτυξη, αφού θα αποκτήσει χώρους με επισκεψιμότητα και αισθητική, κάτι που όλοι οι δημότες επιθυμούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις