Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Έφυγε» η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση

«Έφυγε» η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση

Σε ηλικία 84 ετών

Έφυγε από τη ζωή, χθες Κυριακή 23/7, σε ηλικία 84 ετών η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ύστερα από δύο εγκεφαλικά επεισόδια που είχε υποστεί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της Γιώργος Γεωργίου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα και είχε καταγωγή από τη Χίο. Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου -από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση- κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ είχε επίσης τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Η μεγάλη της επιτυχία ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Φέρτε μου ένα μαντολίνο» που είχε ερμηνεύει για πρώτη φορά στην ιστορική παράσταση του «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο, το 1961 στο «Θέατρο Αθηνών» (θίασος Δημήτρη Μυράτ - Βούλας Ζουμπουλάκη).

Συμμετείχε σε περίπου 70 ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και είχε παρουσία στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και είχε εκδώσει τα βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».

Πριν από έναν χρόνο η Ζωή Φυτούση κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ομηρικές λέξεις» από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, με το οποίο η ηθοποιός ήθελε να περάσει το μήνυμα πως η ελληνική γλώσσα διασώζεται σήμερα μέσα από τον Όμηρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight