Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Με Ιαπωνία σήμερα για την οκτάδα η Εθνική ανδρών

Πόλο: Με Ιαπωνία σήμερα για την οκτάδα η...

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης καλείται να εξασφαλίσει σήμερα η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, που αντιμετωπίζει στις 21:30 την Ιαπωνία, στον χιαστί αγώνα της Β΄ φάσης για είσοδο στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία και να πάρει το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά, όμως έχει μπροστά της μία δεύτερη ευκαιρία και δεν θα πρέπει να τη χάσει.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου είναι το ξεκάθαρο φαβορί της σημερινής αναμέτρησης, καθώς υπερτερεί σε ποιότητα και εμπειρία, και το στοιχείο που πρέπει να προσέξει είναι το ιδιότυπο παιχνίδι των Ασιατών, που δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό πόλο:

Οι Ιάπωνες κολυμπούν αδιάκοπα, πιέζουν πολύ στην άμυνα, αφήνοντας συνήθως τον αντίπαλο φουνταριστό με μόνο έναν παίκτη να τον μαρκάρει, και επιδιώκουν συνεχώς να βγουν στην κόντρα, καθώς σε οργανωμένες επιθέσεις (ακόμη και με παίκτη παραπάνω) δεν είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Η Εθνική γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου, καθώς πέρυσι στο Ρίο, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά, απειλήθηκε με... παροιμιώδες πατατράκ, πριν νικήσει τελικά 8-7 (κι ενώ έχανε 7-4 στο τέλος της τρίτης περιόδου).

Οι ΗΠΑ την... πάτησαν στην Α΄ φάση, συνετρίβησαν 15-7 από την Ιαπωνία και έμειναν 12άδας, οι Κροάτες όμως εμφανίστηκαν πιο υποψιασμένοι και νίκησαν με συνοπτικές διαδικασίες (16-6). Το ματς αυτό μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την ελληνική ομάδα, ώστε να αποφύγει τις... κακοτοπιές.

Σημειώνεται ότι, εφόσον όλα πάνε καλά σήμερα για την εθνική, αντίπαλός της στον προημιτελικό της Τρίτης θα είναι το Μαυροβούνιο, το οποίο προκρίθηκε απευθείας στην οκτάδα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Επική νίκη και πρόκριση για την Εθνική γυναικών

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports