Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Χαμός με το κομμάτι «Despacito» - Το τραγούδι του καλοκαιριού, ακούγεται παντού

Χαμός με το κομμάτι «Despacito» - Το τρα...

Βρίσκεται στην κορυφή των υπηρεσιών streaming με 4,6 δισεκατομμύρια μεταδόσεις

Το σε ρυθμό ρεγκετόν κομμάτι «Despacito» του Luis Fonsi που παρουσιάστηκε μέχρι και στο σώου του ΑΝΤ1 Your Face sounds Familiar, είναι το τραγούδι που «σκίζει» αυτήν την εποχή παντού, στα ραδιόφωνα, στα beach bar και στο διαδίκτυο.

Είναι ένα χαριτωμένο, ρυθμικό τραγούδι που έχει αναπαραχθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο και οι χρήστες το έχουν «κατεβάσει» σε φορητές συσκευές και κινητά τηλέφωνα. Κυκλοφόρησε περίπου πριν 6 μήνες και πλέον βρίσκεται στην κορυφή των υπηρεσιών streaming με 4,6 δισεκατομμύρια μεταδόσεις, ξεπερνώντας το «Sorry» του Justin Bieber που κατείχε μέχρι πρότινος την κορυφή. Το νούμερο πραγματικά «ζαλίζει».

Ο 39χρονος Luis Fonsi, με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε ότι η παγκόσμια απήχηση που είχε το τραγούδι του τού δίνει ελπίδα για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. «Ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα εποχή όπου θέλουν να μας διασπάσουν και να χτίσουν γύρω μας τείχη», είπε ο Luis ενώ πρόσθεσε ότι τον κάνει περήφανο το γεγονός ότι το τραγούδι του ένωσε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, σύμφωνα με ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Η Καθημερινή.

Ο Sir Lucian Grainge, διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Group δήλωσε στο BBC ότι «η επιτυχία του Despacito αποδεικνύει το πως οι υπηρεσίες streaming έχουν εκδημοκρατίσει την μουσική αγορά, αφού επέτρεψαν σε ένα τραγούδι με διαφορετικό ρυθμό, από διαφορετική κουλτούρα και σε διαφορετική γλώσσα, να έχει τόσο μεγάλη απήχηση».

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί αφού οι υπηρεσίες streaming παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία τεράστια μουσική βιβλιοθήκη, με μηνιαία συνδρομή.

Τον Μάρτιο, το Spotify ανακοίνωσε ότι έχει 50 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Apple Music, που δεν έχει ακόμα συμπληρώσει δύο χρόνια λειτουργίας, αριθμεί ήδη 27 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ και το Google Play, η Amazon Unlimited, το Deezer και το YouTube έχουν συμβάλλει στην επιτυχία του Despacito, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight