Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Γ. Ζουγανέλης και ο Λ. Ελευθερίου στην μεταγλώττιση του "Εγώ ο Απαισιότατος 3"

Ο Γ. Ζουγανέλης και ο Λ. Ελευθερίου στην...

Στις 31 Αυγούστου 2017 η ταινία στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 σε διανομή της UIP, θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες (αναμένεται και στην Πάτρα) η ταινία «Despicable Me 3 – Εγώ ο Απαισιότατος 3» που ήδη σ’ ένα μήνα που προβάλλεται στις ΗΠΑ και το εξωτερικό έχει εξελιχθεί σε διεθνή εμπορική επιτυχία με 620 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Ο πλέον αξιαγάπητος κακός Γκρου και τα λατρεμένα Minions του (αλλά και η Λούσι, τα 3 κορίτσια του και ο δίδυμος αδερφός του, Ντρου) καταφθάνουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στους Ελληνικούς κινηματογράφους για να μας ξετρελάνουν για άλλη μια φορά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Μάλιστα στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια, δανείζει την φωνή του στον Γκρου ο Γιάννης Ζουγανέλης και στον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ο Λευτέρης Ελευθερίου.

Το φιλμ θα βγει και σε 3d.

Σκηνοθεσία: Πιέρ Κοφέν, Κάιλ Μπάλντα, Έρικ Γκιγιόν.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι ταινίες της Illumination αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Από την ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος» το 2010 μέχρι και σήμερα, κάθε animation που βγάζει η εταιρεία του Κρις Μελεντάντρι (Εγώ, ο Απαισιότατος 2, Minions, Μπάτε Σκύλοι Αλέστε, Τραγούδα - Sing!) γίνεται επιτυχία, ενώ, πλέον, τα Minions, μετά και τη δική τους ταινία, έχουν εξελιχθεί σε πρωταγωνιστές παγκόσμιου βεληνεκούς!

Ο αγαπημένος ήρωας Γκρου, λοιπόν, επανέρχεται σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Βλέπετε, εκεί που σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε κι εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του '80 που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου, που είναι όλα όσα ο Γκρου δεν είναι: όμορφος, πλούσιος, με μακριά, ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός!

Ο ιθύνων νους και ιδρυτής του στούντιο, Κρις Μελεντάντρι ανέφερε ότι «στην πρώτη ταινία, το 2010, ο Γκρου ανακάλυψε τι θα πει να είσαι γονιός και πόσο υπέροχο είναι να αγαπάς άνευ όρων. Στη δεύτερη ταινία, το 2013, ανακαλύψαμε πώς συμπεριφέρεται ο Γκρου όταν ερωτεύεται για πρώτη φορά. Τώρα, βρίσκουμε τον Γκρου σε ένα κομβικό σημείο της ζωής του, να περνάει υπαρξιακή κρίση καθώς απολύεται και όχι μόνο… Μαθαίνει πως έχει και ένα δίδυμο αδερφό που έχει όλα όσα εκείνος στερείται….»

Όσον αφορά στους ηθοποιούς που δάνεισαν τη φωνή τους στο πρωτότυπο Αμερικανικό φιλμ, οι δημιουργοί εκτός από τους «σεσημασμένους» Γκρου (τώρα και Ντρου) Στιβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ (Λούσι), Μιράντα Κόσγκροουβ (Μάργκο), Ντάνα Γκάιερ (Ίντιθ), Στιβ Κούγκαν (Σάιλας Κρυοποπός) συνεργάστηκαν και με την βετεράνο Τζούλι Άντριους (μαμά Γκρου) και τον βραβευμένο με Emmy, Tony και Grammy Τρέι Πάρκερ (Μπέντζαμιν Μπρατ).

Όπως προείπαμε, στην ελληνική μεταγλώττιση συμμετέχει ο αμίμητος Γιάννης Ζουγανέλης που με το μοναδικό του ταλέντο δίνει το δικό του στίγμα στους χαρακτήρες του Γκρου και του δίδυμου αδερφού του Ντρου και ο ηθοποιός λευτέρης Ελευθερίου που χαρίζει τη φωνή του και μια τρελή ερμηνεία στον αντίπαλο του Γκρου, τον Μπέντζαμιν Μπρατ.

Καταλυτικός είναι ο ρόλος των πολυάριθμων, ιδιόρρυθμων οπτικά και σχεδόν πανομοιότυπων minions προσδίδοντας (αν όχι κλέβοντας, σε σκηνές, και την παράσταση) ακόμα μεγαλύτερη κωμική νότα στην ταινία. Σε αυτήν την ταινία, μετά την απόλυση του Γκρου, τα Minions ελπίζουν να επιστρέψουν στην παρανομία, κι όταν ο Γκρου τούς το αρνείται, εκείνα επαναστατούν και τον εγκαταλείπουν. Τελικά, καταλήγουν στη φυλακή, αλλά κι εκεί τα κάνουν όλα μπάχαλο, για να επιστρέψουν στον πολυαγαπημένο τους Γκρου, αφού μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει κι αυτή τη φορά με πέντε πρωτότυπα τραγούδια και διασκευές τραγουδιών από τις προηγούμενες ταινίες ο βραβευμένος με 11 Γκράμι, Φάρελ Ουίλιαμς (των Neptunes & N.E.R.D.) σε συνεργασία με τον συνθέτη Χέιτορ Περέιρα.

Και δύο λόγια για τον Γκρου και τον Ντρου και τα Minions

ΓΚΡΟΥ

Πρόκειται για τον πολυαγαπημένο (άλλοτε) κακό μας που, πλέον έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Όταν απολύεται από την υπερ-μυστική οργάνωση δίωξης του εγκλήματος ο Γκρου χάνει τελείως την αυτοπεποίθησή του, πέφτει σε βαθιά μελαγχολία και περνάει κρίση ταυτότητας. Όταν, μάλιστα, ανακαλύπτει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, σπεύδει, με χαρά, να τον γνωρίσει για να συνειδητοποιήσει πολύ γρήγορα πως «φαινομενικά» τουλάχιστον, είναι όλα όσα εκείνος δεν είναι. Όταν ο αδερφός του, όμως, ζητά τη βοήθειά του για μια ληστεία, ο Γκρου αναλαμβάνει το ρόλο του μεγάλου αδερφού και γρήγορα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή του.

ΝΤΡΟΥ

Πλούσιος, όμορφος, με πλούσια, ξανθιά κόμη, ο Ντρου μοιάζει να είναι το ακριβώς αντίθετο του Γκρου. Ζει σε μια παραμυθένια έπαυλη και έχει τα πάντα… εκτός από την αποδοχή του αδερφού του. Θέλει να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση της παρανομίας, αλλά για να το κάνει αυτό, χρειάζεται την καθοδήγηση του αδερφού του.

Minions

Πρόκειται για πολυάριθμα μικροσκοπικά, κίτρινα πλασματάκια που το μυαλό τους το έχουν μόνιμα στη σκανδαλιά και απαρτίζουν τον έμπιστο στρατό του Γκρου που τον ακολουθούν σε όλα τα σχέδιά του και τον προστατεύουν. Είναι απίστευτα εργατικά και απόλυτα πιστά στον αρχηγό τους. όταν απολύεται ο Γκρου ελπίζουν να επιστρέψουν στην παρανομία κι όταν εκείνος τούς το αρνείται εκείνα επαναστατούν και τον εγκαταλείπουν. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως η ζωή χωρίς τον Γκρου δεν είναι εύκολη, οπότε κι επιστρέφουν για να τον βοηθήσουν να κατατροπώσει τον Μπέντζαμιν Μπρατ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας

Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου

Studio Ηχογράφησης: SIERRA POST

Γκρου/Ντρου                    Γιάννης Ζουγανέλης

Μπαλτάζαρ Μπρατ        Λευτέρης Ελευθερίου

Μάργκο                               Ελένη Βογιατζή

Ίντιθ                                      Μυρτώ Ορφανάκου

Άγκνες                                  Έλενα Γιαννέτσου

Λούσι                                    Κατερίνα Γκίργκις

Σάιλας                            Νίκος Νίκας

Ντέιβ/ Μελ             Ακίνδυνος Γκίκας

Κλάιβ                        Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Φριτζ                             Θοδωρής Σμέρος

Μαμά Γκρου                   Λίλα Μουτσοπούλου

Νίκο                                Ντίνος Πικροδημήτρης

Βάλερι                            Μαρία Αδάμου.

Ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί: Χρήστος Θάνος, Ζωή Κατσάτου, Λήδα Κουτεντάκη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιώργος Παντελεάκης, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Γιώργος Ρεντούμης, Ιφιγένεια Στάικου, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture