Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 10 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες η σινεφίλ δημιουργία "Επιστροφή στο Μόντοκ"

Στις 10 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσε...

Με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Η σινεφίλ κινηματογραφική δημιουργία με τίτλο «Επιστροφή στο Μόντοκ - Return to Montauk» θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 10 Αυγούστου σε διανομή από την Odeon. Σύμφωνα με το στόρι, ο συγγραφέας Μαξ Ζορν (στο ρόλο ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ) βρίσκεται σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη για την προώθηση του νέου του βιβλίου όταν συναντά ξανά τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε σε όλη του τη ζωή (Νίνα Χος), πριν από δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια. Μπορεί, άραγε, να υπάρξει μέλλον στο παρελθόν τους; Θα το ανακαλύψουν στο Μόντοκ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ με την ταινία «Επιστροφή Στο Μόντοκ» επιστρέφει, κατά κάποιον τρόπο, στον κόσμο του Μαξ Φρις, χωρίς όμως να έχει σαν λογοτεχνική αναφορά το βιβλίο του τελευταίου, «Μόντοκ». «Η ταινία αφορά στον έρωτα έτσι όπως γεννιέται και βιώνεται μέσα στην τρέλα μιας μεγαλούπολης, της Νέας Υόρκης συγκεκριμένα, και την ευτυχία ενός σαββατοκύριακου στην παραλία του Μοντόκ. Η ταινία αναφέρεται στις αναμνήσεις που μας κατακλύζουν, τον πόθο και το πέρασμα του χρόνου», όπως είπε ο Σλέντορφ.

Το Μόντοκ ήταν το κυρίως setting της αυτοβιογραφικής νουβέλας του Μαξ Φρις, που κυκλοφόρησε το 1975. «Ήθελα να μπορέσω να περιγράψω το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο χωρίς να χρειαστεί να επινοήσω τίποτα. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούσα να βασιστώ στη νουβέλα την ίδια γιατί ήταν εξαιρετικά λογοτεχνική. Οπότε έγραψα εκ νέου το σενάριο και η αλήθεια είναι ότι όσο γράφαμε το σενάριο, τόσο πιο αυτοβιογραφικό γινόταν», τόνισε ο Σλέντορφ.

Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, η Νίνα Χος και η Σούζαν Βολφ με το που διάβασαν το σενάριο ενθουσιάστηκαν. «Πραγματικά επιθυμούσα να δουλέψω με τον Φόλκερ Σλέντορφ. Για εμένα, είναι ένας από τους πιο εκπληκτικούς σκηνοθέτες που υπάρχουν. Αλλά το σενάριο ήταν ο καταλύτης για εμένα. Τόσο καλογραμμένο και λογοτεχνικό», ανέφερε ο Σκάρσγκαρντ, ιδιαίτερα γνωστός από ταινίες όπως το «Δαμάζοντας τα κύματα».

«Η ταινία “Επιστροφή στο Μόντοκ” είναι μία εξαιρετικά συναισθηματική ιστορία. Αυτός ο άντρας αγαπάει πραγματικά δύο διαφορετικές γυναίκες την ίδια στιγμή. Κι έχεις την αίσθηση ότι τις αγαπάει το ίδιο δυνατά και τις δύο. Αλλά με τη Ρεμπέκα είναι εντελώς διαφορετικός, γιατί την έχει ειδωλοποιήσει με την πάροδο των χρόνων, ενώ με την Κλάρα ζουν μαζί», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Το σενάριο επί οχτώ μήνες γραφόταν και ξαναγραφόταν, έτσι ώστε οι ρόλοι να φαίνονται και να είναι στα μέτρα των ηθοποιών. Η ταινία γυρίστηκε σε 25 μέρες σε περιοχές της Νέας Υόρκης, όπως τη διάσημη Δημόσια Βιβλιοθήκη και τους δρόμους του Μανχάταν και, φυσικά, τον διάσημο Φάρο στο Μόντοκ, ενώ πολλά γυρίσματα έγιναν στο Βερολίνο, στο ιστορικό ξενοδοχείο Savoy.

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας επαίνεσαν τον Φόλκερ Σλέντορφ για τον γρήγορο και ευέλικτο τρόπο δουλειάς του. «Η ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργήσει ο Φόλκερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων είναι τόσο ήρεμη και εγκάρδια που αμέσως νιώθεις ασφαλής και έτοιμος να ανοιχτείς», ανέφερε η Σούζαν Φολφ.

*Ο Φόλκερ Σλέντορφ συνεργάστηκε και στο σενάριο ενώ είναι και εκ των παραγωγών.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Νίνα Χος, Σούζαν Βολφ, Ίσι Λαμπόρντ, Μπρόνα Γκάλαχερ και ο Νιλς Αρεστράπ.

*Ο Γερμανός δημιουργός Σλέντορφ έχει κάνει ταινίες όπως το βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα των Κανών, «Το Ταμπούρλο» το 1979, "Ο Ταξιδιώτης" το 1991 με τον Σαμ Σέπαρντ και την Ζιλί Ντελπί, κ.α.

*Το φιλμ που συμμετείχε και στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture