Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναρχικοί: Γιατί πετάξαμε μπογιές στο κτίριο της ΔΕΗ στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναρχικοί: Γιατί πετάξαμε μπογιές στο κτ...

Διαμαρτυρία για το φράγμα της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα Τρικάλων

Μέλη της αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος” πέταξαν μπογιές στο κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ στην Πάτρα, στην παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων, το βράδυ της Πέμπτης. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη λειτουργία του φράγματος της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα.

Πριν από λίγη ώρα,  η αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» ανάρτησε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και φωτογραφίες από την παρέμβαση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H επικείμενη λειτουργία του Υ/Η φράγματος της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα θα μετατρέψει σε γιγάντιο τεχνητό βούρκο την ορεινή κοιλάδα του ποταμού στη νότια Πίνδο, καταστρέφοντας τον, ενώ θα αφανίσει και το ίδιο το χωριό της Μεσοχώρας Τρικάλων, βυθίζοντας το στον πυθμένα αυτού του βούρκου. Παράλληλα, η λειτουργία του συγκεκριμένου φράγματος, ανοίγει το δρόμο και για την υλοποίηση του συνολικού έργου της εκτροπής του Αχελώου προς τη Θεσσαλία, γεγονός που θα επιφέρει ανυπολόγιστες καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, τόσο στη φύση όσο και στις τοπικές κοινωνίες, από τις πηγές του ποταμού στην Πίνδο μέχρι τις εκβολές του στην Αιτωλοακαρνανία.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι κάτοικοι της Μεσοχώρας έχουν αναπτύξει σημαντικές αντιστάσεις στους καταστροφικούς σχεδιασμούς του κράτους και της ΔΕΗ στην περιοχή, ενώ εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες αγωνιστές από κάθε σημείο της χώρας κινητοποιούνται δυναμικά και πολύμορφα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του ποταμού. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και  παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην περιοχή από την Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα, από τις 9 ως τις 14 Αυγούστου, στις όχθες του ποταμού, στη Μεσοχώρα.

Την Πέμπτη 20 Ιούλη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ στην Πάτρα, στην παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων. Πετάξαμε μπογιές και φειγ βολάν στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου και γράψαμε σύνθημα με σπρέι στην είσοδο.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑ

ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ – ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” και σύντροφοι

Πάτρα, 21 Ιούλη 2017»

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο «δυσήνιος ίππος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις