Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η «Ωραία Κοιμωμένη» στο Ρωμαϊκό Ωδείο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ

Η «Ωραία Κοιμωμένη» στο Ρωμαϊκό Ωδείο στ...

Από τα φημισμένα RussianBalletTheater

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ έρχονται στην Πάτρα τα φημισμένα  RussianBalletTheater για να παρουσιάσουν το αγαπημένο παραμύθι η «Ωραία κοιμωμένη» την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στην Πάτρα για  να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο του κλασικού μπαλέτου έρχεται την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο , «Η Ωραία κοιμωμένη» .

Το φετινό καλοκαίρι , μέσα από το θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, η μαγεία του χορού με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γραφτεί  ποτέ, θα «πλημμυρίσει» την Πάτρα .

Τα φημισμένα RussianBalletTheater παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, το αγαπημένο παραμύθι η «Ωραία κοιμωμένη», την πιο ρομαντική ιστορία όλων των εποχών.

Το κοινό της περιοχής, θα έχει την τύχη να απολαύσει σε μια μοναδική παράσταση τα βραβευμένα RυssianBalletTheater, που αποτελούν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

Η παράσταση είναι  δύο γεμάτες ώρες αληθινής μαγείας με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Τσαϊκόφσκι  .

Η  «Ωραία κοιμωμένη», το «μπαλέτο των μπαλέτων», έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890 και ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Δύση (1961).

Σ' ένα μακρινό βασίλειο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα γιορτάζουν τη γέννηση της κόρης τους, της πριγκίπισσας Αυγής. Στη γιορτή έχουν προσκληθεί οι άμορφες νεράιδες και τα ξωτικά, που καταφθάνουν φέρνοντας δώρα και ευχές στο νεογέννητο κοριτσάκι.

Η κακιά Μάγισσα, θυμωμένη που δεν προσκλήθηκε στη γιορτή, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν η πριγκίπισσα κλείσει τα δεκάξι της χρόνια, η Μάγισσα «ρίχνει» τα μάγια της και το κορίτσι βυθίζεται σ’ έναν βαθύ ύπνο. Μετά από εκατό χρόνια, ο ενάρετος Πρίγκιπας της δίνει το πολυπόθητο φιλί και εκείνη ξυπνά .

Η βασιλική αυλή γιορτάζει την αγάπη τους και τελούνται οι γάμοι τους

Τα RussianBalletTheater περιοδεύουν παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό και τους κριτικούς. Ιδρύθηκαν το 2000 και εξελίχθηκαν ως το πλέον ανερχόμενο συγκρότημα κλασικού χορού.

Ακολουθώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου συμπεριλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Καρυοθραύστης», «Ρωμαίος και 1ουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης»

Τιμές εισιτηρίων: 20&15 ευρώ (μειωμένο)

Σημεία πώλησης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"

10.00 - 13.00   & 18.00 - 21.00

Πλατεία Γεωργίου

2610 273.613

MusicStation   (ώρες καταστημάτων)      Ρήγα Φεραίου             34

2610 222.411

Οπτικά Καραμούζης   (ώρες καταστημάτων)Μαιζώνος 92

2610 221.989

Βιβλιοπωλείο DiscoverΠατρέως 30

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture