Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία:Διπλάσια περιστατικά πυρκαγιών στην Πυροσβεστική του Πύργου, από Φεβρουάριο μέχρι σήμερα - Ακόμα περιμένουν το ελικόπτερο

Ηλεία:Διπλάσια περιστατικά πυρκαγιών στη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Επι ποδός η πυροσβεστική υπηρεσία

Αρκετά περιστατικά πυρκαγιών,αγροτοδασικών κυρίως και σαφώς περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, έχει κληθεί ν΄αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πύργου, από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον απολογισμό της υπηρεσίας  τα περιστατικά είναι σχεδόν τα διπλάσια, ωστόσο οι πυρκαγιές δεν έχουν λάβει διαστάσεις και οι καμμένες εκτάσεις δεν είναι μεγάλες.

Ο Πατρινός Διοικητής της Πυροσβεστική του Πύργου όπως και όλο το προσωπικό είναι σε ετοιμότητα και με την άμεση επέμβαση έχουν αποτρέψει τα χειρότερα σε συμβάντα αστικών και αγροτοδασικών πυρκαγιών με πρόσφατο παράδειγμα τη φωτιά στην Αλφειούσα, όπου το δάσος ταν παρθένος και από τα λίγα που δεν ειχαν καεί στις φονικλες φωτιές του 2007.

Τα στοιχεία

Από τις 10 Φεβρουαρίου ως τις 19 Ιουλίου η ΠΥ Πύργου αντιμετώπισε 44 αστικές πυρκαγιές, 114 αγροτικές, 11 δασικές ενώ προχώρησε σε 4 αυτόφωρες συλλήψεις. Τα πειστατικά ελεγχόμενης καύσης ήταν 4 και οι ψευδείς αναγγελίες  επίσης 4. Συνολικά τα συμβάντα είναι 177.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων αντιμετώπισε 5 αστικές πυρκαγιές, 34 αγροτικές, 16 δασικές, 13 ελεγχόμενες καύσεις, ενώ οι ψευδείς αναγγελίες ήταν 3. Τα αυτόφωρα ήταν επίσης 3.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ολυμπίας κλήθηκε σε 4 αστικές πυρκαγιές, σε 19 αγροτικές και σε 11 δασικές. Τα αυτόφωρα ήταν δύο.

Συνολικά τα περιστατικά είναι 283.

Ο Διοικητής Γιάννης Πετρούτσος επισημαίνει ότι "το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου και ειδικά ο Αύγουστος με τα μελτέμια αποτελεί ένα επικίνδυνο διάστημα για την πρόκληηση πυρκαγιών γι΄αυτό και χρειάζεται όλοι να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην προκαλούμε φωτιές από αμέλεια, ενώ αν αντιληφθούμε καπνό ή φλόγες να καλούμε άμεσα στο 199".

Στο μεταξύ έχουμε φτάσει στα μισά του καλοκαιριού και ακόμα στην Ανδραβίδα δεν έχει φτάσει το ελικόπτερο έρικσον, το οποίος μπορεί να πετά χαμηλά και να κάνει περισότερο στοχευμένες ρίψεις νερού στα πύρινα μέτωπα και κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στην περιοχή της Ηλείας λόγω της μορφολογίας της. To ελικόπτερο βρίσκεται στα Χανιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, είχε πει στο thebest.gr ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο erickson θα βρίσκεται στην Ανδραβίδα στις 10 Ιουλίου. Αυτή τη διαβεβαίωση είπε πως είχε πάρει προφορικά και σε τηλεφωνική επικοινωνίας με τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα, αλλά και τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο ERICKSON που θέλει η ... - The Best News

Έρχεται... "βοήθεια" για τις πυρκαγιές- Τη Δευτέρα ... - The Best News

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις