Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το thebest.gr μίλησε με τον Σωτήρη Δελή - Τον Πατρινό και μοναδικό έλληνα εκλεγμένο βουλευτή στη Σουηδία - Tι λέει για την κρίση και τη μετανάστευση - ΒΙΝΤΕΟ

 Το thebest.gr μίλησε με τον Σωτήρη Δελή...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ακούστε τι λέει για την εμπειρία του

Είναι ο μοναδικός Έλληνας, μέλος κοινοβουλίου σε χώρα της υπόλοιπης ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα της Σουηδίας. Και μάλιστα είναι Πατρινός! Ο λόγος για τον Σωτήρη Δελή, ο οποίος είναι βουλευτης της επαρχίας Γιέσεπινγκ, με το κόμμα των μετριοπαθών και ο οποίος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955 ενώ από το 1977 βρίσκεται στην Σκανδιναβία.

Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να αγαπά τον τόπο που γεννήθηκε και όποτε βρίσκει την ευκαιρία, έρχεται στην Πάτρα για διακοπές. Όπως κάνει και αυτές τις ημέρες. Τον συναντήσαμε στον μόλο της Αγίου Νικολάου .Οι διαφορές που συναντά κανείς στην πολιτική ζωή της Σουηδίας με αυτή της Ελλάδας είναι πολλές και σε αυτό εκτός των άλλων αναφέρθηκε ο κ. Δελής.

Το thebest.gr είχε ξανασυναντήσει τον βουλευτή το 2014, κατά την επίσκεψή του στη γενέτειρα πόλη του.

Ένας Πατρινός στη Σουηδική Βουλή–Ο Σωτήρης Δελής μιλά στο ...

Τον ίδιο δεν θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με την πολιτική. Το μοντέλο της Σουηδίας είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της Ελλάδας και φυσικά ο ίδιος δεν αρνείται να αναφερθεί στους Σουηδούς για την οικονομική κρίση στην γενέτειρά του. Φταίει η γενιά της Μεταπολίτευσης λέει χωρίς δισταγμό, αλλά και η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων.

Περισσότεροι από χίλιοι Έλληνες του έχουν ζητήσει βοήθεια για να μεταναστευσουν στην Σουηδία. Ο ίδιος όμως τονίζει κάτι τέτοιο είναι μεγάλη απόφαση που έχει κόστος. Η συθμβουλή του είναι μια. Κανείς να μην ξεκινήσει για την Σουηδία ή οπουδήποτε αλλού, αν πρώτα δεν έχει μάθει την γλώσσα και δεν έχει βρει δουλεία. Τον Σωτήρη Δελή τον στεναχωρεί αφάνταστα η φυγή των νέων προς το εξωτερικό.

Το όνομα του κ. Δελή ακούστηκε πρόσφατα στην Πάτρα, όταν απάντησε μέσω του Facebook στα όσα είπε ο Κώστας Καζάκος για τους νέους που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Όσο για το πως βλέπει την ιδιαίτερη πατρίδα του, σημειώνει ότι ο τόπος έχει αφάνταστες δυνατότητες και θα μπορούσε να ήταν ενας μεγάλος εισαγωγικός και εξαγωγικός κόμβος, με τουριστική κίνηση, αυτό όμως εναποκειται στους τοπικούς άρχοντες, για το πως σχεδιάζουν το μέλλον της Αχαϊκής πρωτευουσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις