Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Πάτρα στην Περιφέρεια - Οι ώρες και τα σημεία στα οποία θα μεταβεί αλλάζουν διαρκώς - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Στην Πάτρα ήρθε το πρωί της Παρασκευής ο πρέσβης της Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ο κ. Πάιατ συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο με τον οποίο είχαν συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην περιοχή κυρίως επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Αμερικανός πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τις start up επιχειρήσεις που σταδιακά αναπτύσσονται δεδομένης και της ολοένα και αυξανόμενης απήχησης των δράσεων - όπως το Patras IQ - που φαίνεται πως ενδιαφέρουν και αμερικανούς επενδυτές.

Ο κ. Πάιατ έδειξε εντυπωσιασμένος από την Κορίνθου Πατρών και αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο το οποίο δήλωσε κατά την άφιξή του στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας στην περιοχή του Κοτρωνίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης αχαΐας ήταν το πρώτο μιας σειράς ραντεβού που κάνει σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο αμερικανός πρέσβης. Θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής, ενώ ραντεβού έχει προγραμματιστεί και με νέους επιχειρηματίες start up.

Οπως γίνεται αντιληπτό οι ώρες και τα σημεία στα οποία θα μεταβεί ο πρέσβης αλλάζουν διαρκώς για λόγους ασφαλείας.

Αυξημένη είναι και η φρουρά που ακολουθεί σε κάθε βήμα τον αμερικανό πρέσβη με την ελιτ της ελληνικής αστυνομίας στο πλευρό του και ένα τεθωρακισμένο όχημα να κάνει τις μετακινήσεις του στην πόλη.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ

Αλλαγή φρουράς έγινε τον περασμένο Ιουλιο στην αμερικανική πρεσβεία. Διάδοχος του David Pierce  o  Geoffrey Pyatt,η επιλογή του οποίου οριστικοποιήθηκε το 2016.

Ο Pyatt πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της κρίσης με την Ρωσία  γεννήθηκε  το 1963 και  μεγάλωσε στο  Σαν Ντιέγκο.

Σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και  Διεθνείς Σχέσεις στο Yale.

Πριν την ένταξή του στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1990,ο Pyatt συνεργάστηκε με το Inter-American Dialogue ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Pyatt  ανέλαβε καθήκοντα  οικονομικού συμβούλου και υποπρόξενου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην  Ονδούρα,το 1990-1992,μετά ήταν στην πρεσβεία στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, ασχολήθηκε με   τη Λατινική Αμερική , υπηρέτησε ως  υπεύθυνος του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, στο Πακιστάν, 1997-1999, στο προξενείο στο Χονγκ Κονγκ και επέστρεψε στην Ινδία τη περίοδο  2002-2007.

Στην Ευρώπη ο  Pyatt υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής  των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Μάιο του 2010. Στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για τη νότια και κεντρική Ασία.

Ο Pyatt έγινε ΗΠΑ πρέσβης στην Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2014, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ο Pyatt συζήτησε την κατάσταση με την Βοηθό Υφυπουργό Βικτόρια Νούλαντ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία αργότερα δημοσιεύτηκε στο YouTube,η  Νούλαντ είπε: «Γ…α την ΕΕ.” Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παραδέχτηκε πραγματικά ότι η συζήτηση αυτή έγινε.

Τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία εισέβαλε Ουκρανία και προσάρτησε την  Κριμαία. Από τότε ο Pyatt βοήθησε στον συντονισμό  της αντίδρασης των ΗΠΑ.

Ο Pyatt μιλάει άπταιστα ισπανικά. Ο ίδιος και η σύζυγός του Μαίρη (το γένος Detchmendy) έχουν δύο παιδιά, τον William και Claire.

Ο αμερικανός πρέσβης μάλιστα σχολίασε και τον τιμιτικό τίτλο που έχει στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης αχαΐας από τον ποδηλατικό όμιλο Πατρών, δηλώνωντας πως και ο ίδιος είναι λάτρης του ποδηλάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις