Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Η Εθνική των ανδρών χωρίς άγχος και με στόχο τη νίκη κόντρα στην Σερβία

Πόλο: Η Εθνική των ανδρών χωρίς άγχος κα...

Η ομάδα της Σερβίας κυριαρχεί απόλυτα στο παγκόσμιο πόλο

Αφού εξασφάλισε το μίνιμουμ στόχο της στην Α΄ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, ήτοι τη δεύτερη θέση του Γ' ομίλου που τη φέρνει μακριά από τα... μεγαθήρια, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών θα επιδιώξει σήμερα  (11:50) τη μεγάλη υπέρβαση, απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία.

Χωρίς άγχος και με πίστη στις δυνατότητές της, η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να εξαντλήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν για τη νίκη, που θα της δώσει την πρώτη θέση του ομίλου, την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά και θα τη φέρει... μισό βήμα μακριά από την τετράδα.

Νίκη επί των «πλάβι» είναι λοιπόν το ζητούμενο (η ισοπαλία ευνοεί τη Σερβία), αλλά αυτό είναι μια κουβέντα... Η ομάδα του Ντέγιαν Σάβιτς κυριαρχεί απόλυτα στο παγκόσμιο πόλο, έχοντας κατακτήσει όλες τις διεθνείς διοργανώσεις από το 2014 και μετά: Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,

Παγκόσμιο Κύπελλο και τέσσερα World League. Χωρίς ιδιαίτερες απώλειες μετά το Ρίο (αποσύρθηκαν μόνο δύο αναπληρωματικοί, οι Νίκιτς και Γκότσιτς), οι Σέρβοι πήγαν και στη Βουδαπέστη ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και έδειξαν τη δυναμική τους χθες, με το εύκολο 11-5 επί της Ισπανίας. Θεωρητικά ο Θοδωρής Βλάχος και οι διεθνείς ξέρουν με ποιον τρόπο μπορούν να κοντράρουν τους «πλάβι», πρακτικά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Αν η εθνική κάνει τη μεγάλη έκπληξη, τότε προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά και ανοίγει διάπλατο δρόμο προς την τετράδα, αφού θα αντιμετωπίσει, είτε τον δεύτερο του Α΄ ομίλου (λογικά Βραζιλία ή Καναδάς), είτε τον τρίτο του Β΄ ομίλου (εκτός απροόπτου η Αυστραλία).

Αν δεν τα καταφέρει και μείνει δεύτερη, η ελληνική ομάδα θα δώσει την Κυριακή χιαστί παιχνίδι για πρόκριση στην οκτάδα απέναντι στον τρίτο του Δ΄ ομίλου, που μάλλον θα είναι η -αγωνιστικά περίεργη- Ιαπωνία και, εφόσον περάσει, λογικά θα κοντραριστεί με το ανανεωμένο Μαυροβούνιο.

Συνέχεια έχουμε σήμερα  και στη συγχρονισμένη κολύμβηση, με την Ελλάδα να συμμετέχει στις 12:00 στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού, ενώ στις 8 μ.μ. ο Βασίλης Γκορτσιλάς και η Σίλια Κοφίδη θα αγωνιστούν στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος του μικτού ντουέτου, έχοντας εξασφαλισμένη θέση στον τελικό του Σαββάτου, καθώς στο αγώνισμα έχουν δηλώσει συμμετοχή έντεκα χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Επική νίκη και πρόκριση για την Εθνική γυναικών

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports