Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαμπρός ο εορτασμός στο μοναστήρι του Προφήτου Ηλιού στην Πάτρα

Λαμπρός ο εορτασμός στο μοναστήρι του Πρ...

Το πρωί της Πέμπτης χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με λαμπρό, εκκλησιαστικό τρόπο τιμήθηκε ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης, στην ομώνυμη ιερά μονή λίγο πιο πάνω από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409, κάτω από το Γηροκομειό, στην Πάτρα.

Την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ ανήμερα, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στην Θεία λειτουργία χοροστάτησε στο Μοναστήρι του Προφήτου Ηλιού που είχε γεμίσει από κόσμο, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον ζηλωτή και «πυρφόρον» Προφήτη Ηλία (ανελήφθη στους ουρανούς με το φωτεινό του άρμα) που στο κήρυγμα του στους τότε χριστιανούς προ Χριστού, είχε μιλήσει για την αιώνια ζωή προσπαθώντας να φέρει κοντά στο Θεό του ανθρώπους που όπως και σήμερα σκέφτονται και πράττουν μόνο τα εφήμερα, έχουν επίκεντρο τον εαυτό τους και αναζητούν μόνο το χρήμα ή την καλοπέραση τους, χωρίς να σκέφτονται το μετά. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ.κ. Χρυσόστομος, το κήρυγμα του Προφήτη Ηλία ήταν βαθιά θεολογικό και αποκαλυπτικό, εσχατολογικό και μεταμορφωτικό και ως εκ τούτου πάντα επίκαιρο και διαχρονικό.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε για τους ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας με αφορμή την 43η επέτειο της εισβολής των Τούρκων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου (Αττίλας 1) και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισαμένων, ηρωϊκώς πεσόντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας κατά την Τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.

*Να προσθέσουμε ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε το πρωί της Πέμπτης 20/7/2017 την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ανθουπόλεως και αναφέρθηκε στο προφητικό χάρισμα του Προφήτη Ηλία και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή του.

*Η θρησκευτική πανήγυρη στην γυναικεία ιερά μονή του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα ολοκληρώθηκε απόψε με τον μεθεόρτιο εσπερινό, την ιερά παράκληση και την ιερά λιτανεία όπου παρέστη και λειτούργησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ romfea.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις