Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ - ΦΩΤΟ

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ...

Συμμετείχαν η μπάντα «Ευγενείς αλήτες» και 30 μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας

Ένα εξαιρετικό “Restart” απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2017, στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Ευγενείς αλήτες» χάρισαν στο κοινό μοναδικές μελωδίες και φυσικά ξύπνησαν νεανικές μνήμες.

Ανανεωμένος ο γνωστός  τραγουδοποιός και ερμηνευτής μάς ξενάγησε, μαζί με την μπάντα του, νοσταλγικά στο μουσικό του παρελθόν με τραγούδια τόσο της εποχής του γκρουπ των Φατμέ όσο και της προσωπικής του μετέπειτα δισκογραφίας, φθάνοντας στο «Εισιτήριο», την τελευταία δισκογραφική δουλειά.

«Ξέρετε…βγαίνουν ακόμη δίσκοι, σε σι ντί», σχολίασε με χιούμορ απευθυνόμενος στο κοινό.

Το “Restart” γίνεται μέσα από νέους ήχους και νέες συνεργασίες. Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στη μουσική παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Οι «Ευγενείς Αλήτες» δίνουν το δικό τους ηχόχρωμα, αφού καθένας τους είναι από μόνος του …μια ορχήστρα, κάτι που το δείχνουν επί σκηνής.

Έξι μουσικοί  στη σκηνή, έξι ξεχωριστές φωνές, που αναδεικνύονται με μοναδικό τρόπο. Η νεανική μπάντα αποτελείται από τους Αγάπη Διαγγελάκη (φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο), Δημήτρη Καλονάρο (τύμπανα, φωνητικά), Γιώργο Κουρέλη (πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά), τον πατρινό Ηλία Λαμπρόπουλο (φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα) και τον Βύρωνα Τσουράπη (φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα).

Από τις όμορφες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η συμμετοχή του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας. Πάνω από 30 μαθητές βρέθηκαν επί σκηνής, με δύο εμφανίσεις στην αρχή και το τέλος της συναυλίας, και έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά, δένοντας αρμονικά με το Νίκο Πορτοκάλογλου. Ξεχώρισε ιδιαίτερα η χορωδιακή εισαγωγή στο γνωστό τραγούδι «Τα καράβια μου καίω», το οποίο ο Νίκος Πορτοκάλογλου αφιέρωσε στους νέους που αντιμετωπίζουν το δίλημμα να φύγουν ή να μείνουν σε τούτη τη χώρα.

Ο αγαπημένος συνθέτης και τραγουδιστής, με την πλούσια δισκογραφία, έμεινε για περισσότερο από δύο ώρες επί σκηνής και συχνά μοιραζόταν με το κοινό σκέψεις, στοχασμούς και προσωπικά βιώματα του παρελθόντος.

Μεταξύ άλλων εξήγησε πως βγήκε το κομμάτι  «Υπάρχει λόγος σοβαρός», για το οποίο είπε τα εξής: «Ήτανε οι συμμαθητές μας, οι συνομήλικοι, οι οποίοι μπήκαν σε σχολές τότε, γραφτήκαν σε πολιτικές νεολαίες, βέβαια, στρατεύτηκαν και μας περνούσαν από «λαϊκό δικαστήριο» εμάς που ήμασταν ανέντακτοι ροκάδες. {…} Η διαφορά όμως  είναι ότι αυτοί γυρνούσαν στο πατρικό τους, όπου τους περίμενε το ζεστό φαγάκι της μαμάς, ενώ εμείς σε μία ετοιμόρροπη μονοκατοικία, που τη νοικιάζαμε με το μεροκάματο του μουσικού τότε.

Για να τους εκδικηθώ, λοιπόν, έγραψα αυτό τον στίχο, που λέει “Αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά”. Θα μου πείτε, σιγά την εκδίκηση! Αυτοί γίνανε κυβέρνηση! Όμως αυτή είναι και η τιμωρία τους! Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από το να βάλεις τον φωνακλά, ξερόλα, φίλαθλο της εξέδρας, να παίξει μπάλα. Βέβαια, αυτό είναι τιμωρία και για μας αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ξεμπερδέψουμε με το μυθικό μειονέκτημα».

Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ 2017 είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture