Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Σπαρτινός: «Είναι αναγκαίο να μειώσουμε την «ταξικότητα» των επιπτώσεων από τους σεισμούς»

Κ. Σπαρτινός: «Είναι αναγκαίο να μειώσου...

BINTEO

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, με θέμα «Η ανισότητα μπροστά στον σεισμικό κίνδυνο», που παρουσίασε ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Θεοδόσης Τάσιος, εστίασε στην συμβολή της Επιτροπής αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο που αναφέρεται στην προστασία από σεισμικό κίνδυνο και ειδικότερα στους ελέγχους των κατασκευών.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Καθηγητή,ενός από τους πρωτοπόρους σε θέματα αντισεισμικών κανονισμών στην χώρα μας και διεθνώς, ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη αξιολόγησης του κανονιστικού και νομοθετικού πλαισίου με βάση τα αποτελέσματα που έχουν παραχθεί.

Έμφαση έδωσε στην ανάγκη ολοκλήρωσης και βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει για τις κατασκευές και την προστασία τους, ζητώντας από τον διακεκριμένο Καθηγητή, να καταθέσει στη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας προτάσεις και υλικό που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός δήλωσε οτι είναι αναγκαίο: «Να μειώσουμε όσο μπορούμε την ταξικότητα των επιπτώσεων από τους σεισμούς. Διότι, η μέθοδος προσέγγισης των πραγμάτων, με κόστος και όφελος, θα υπάρχει πάντα. Νομίζω ότι σε όλα τα κοινωνικά καθεστώτα που ζήσαμε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, εφαρμόζονταν αυτές οι μέθοδοι κόστους-οφέλους και μερικές φορές με πολύ σκληρό τρόπο. Σημασία έχει κάθε φορά, ποια είναι τα κριτήρια που βάζει κανείς, για να πάρει την τελική του απόφαση για το κόστος και για το όφελος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις