Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Πήγα το μικρό στο κολυμβητήριο αλλά μετά το πρώτο μάθημα δε θέλει να ξαναπάει"

"Πήγα το μικρό στο κολυμβητήριο αλλ...

Το κείμενο της Μάγκυς Καμπισοπούλου στο facebook κάνει θραύση

Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το κολυμβητήριο; Η Μάγκυ Καμπισοπούλου της ομάδας "Η Πάτρα για τα παιδιά" μας δίνει συμβουλές μέσα από τη δική της εμπειρία. Σε σχετικό κείμενό της με τίτλο: "Πήγα το μικρό στο κολυμβητήριο αλλά μετά το πρώτο μάθημα δε θέλει να ξαναπάει" που ανάρτησε στο facebook και το οποίο έκανε θραύση, αναφέρει.

"Με μια μικρή "καριέρα" ως προπονήτρια κολύμβησης αλλά και ως μητέρα συχνά συζητάω με φίλες για το παραπάνω θέμα. Όλο αγωνία για να μάθουν τα ταλέντα μας να κολυμπάνε και επειδή άλλωστε "τους αρέσει πολύ το μπάνιο" τρέχουμε στο κολυμβητήριο γεμάτοι προσδοκία. Την πρώτη φορά μάλιστα βλέπουμε τα μικρά ενθουσιασμένα και γι αυτό απορούμε όταν μας λένε δε θέλουν να ξαναπάνε ή γκρινιάζουν.
Είναι όμως λογικό να συμβαίνει αυτό. Κατ΄αρχήν διότι τα παιδάκια φοβούνται και νιώθουν ανασφάλεια αλλά και γιατί τελικά το κολυμβητήριο δεν είναι το παιχνίδι που τα είχαμε κάνει να φαντάζονται.
Η δική μου άποψη είναι ότι πριν καν αποφασίσετε να πάτε στο κολυμβητήριο θα πρέπει το παιδί σας να νιώθει ήδη κάποια ασφάλεια στο νερό και σε κάθε περίπτωση να του εξηγήσετε τι ακριβώς θα κάνει εκεί.
Γι΄αυτό θα πρότεινα να επισκεφτείτε 2-3 φορές κάποια πισίνα που εμπιστεύεστε και εκεί να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με το παιδί σας. Ακόμα και αν δεν ξέρετε να του διδάξετε κολύμβηση, κάντε το να νιώσει ασφάλεια παίζοντας και ενθαρρύνοντας το, ώστε να κάνει κάθε φορά και ένα βηματάκι. Είναι επίσης σημαντικό να του μιλήσετε για το μάθημα κολύμβησης, τους κανόνες και τους στόχους του και όχι να του το παρουσιάσετε σαν ένα παιχνίδι. Τέλος, όταν ένα παιδί αντιδρά καλύτερα να μην το πιέσουμε αλλά σε άλλο χρόνο να δοκιμάσουμε με άλλη προσέγγιση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις