Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όταν ο Αιμίλιος Βεάκης και ο Αλέξης Μινωτής παραλίγο να πιαστούν στα χέρια σε εστιατόριο στα Ψηλά Αλώνια

Όταν ο Αιμίλιος Βεάκης και ο Αλέξης Μινω...

Στο περιθώριο της παράστασης «Ο Ποπολάρος» του Γρ. Ξενόπουλου που ανέβασε το θέατρο «Λυρικόν» των Πατρών

Κανείς δεν φανταζόταν πως δύο από τους «γίγαντες» του ελληνικού θεάτρου, ο Αιμίλιος Βεάκης και Αλέξης Μινωτής θα αντάλλασσαν βρισιές, θα πετούσαν πράγματα ο ένας στον άλλον και θα πιάνονταν στα χέρια. Όλα αυτά συνέβησαν μάλιστα στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1933 στο περιθώριο της παράστασης «Ο Ποπολάρος» του Γρ. Ξενόπουλου που είχε ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα και στη συνέχεια ανέβασε στο θέατρο «Λυρικόν» των Πατρών.

Προς τιμήν των πρωταγωνιστών και των ανθρώπων του Εθνικού Θεάτρου δόθηκαν πολλές δεξιώσεις και γεύματα. Σε μία από τις συγκεντρώσεις αυτές συνέβη ένα απίστευτο επεισόδιο. Πατρινή εφημερίδα έκανε κριτική στον Ν. Δενδραμή που είχε τον ρόλο του Ζέππου Πεμπονάρη. «Αν ήμουν στη θέση του Δενδραμή θα έστελνα στο διάολο τις πατρινές εφημερίδες», είπε ο Μινωτής στον Βεάκη.

Λόγο στον λόγο, ο τελευταίος αποκάλεσε τον συνάδελφό του αριβίστα, οπότε και ξέσπασε γρήγορα μια έντονη λογομαχία μεταξύ τους . Να σημειωθεί ότι το εστιατόριο που βρισκόταν στα Ψηλά Αλώνια ήταν γεμάτο από καλλιτέχνες, παράγοντες της περιοχής, εκπροσώπους της Εκκλησίας και πλήθος της κοινωνίας των Πατρών.

Ακολούθησαν ωστόσο στη συνέχεια βαριές βρισιές, οι οποίες εξελίχθηκαν σε κανονικότατη συμπλοκή. Ο Μινωτής πέταξε μια καρέκλα στον Βεάκη, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε με τη ρήψη ενός ποτηριού γεμάτο κρασί.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και λίγο αργότερα το επεισόδιο έλαβε τέλος.

*Η φωτογραφία είναι από το facebook

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight