Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στάση στο γήπεδο των Προσφυγικών Πάτρας απόψε για τον Θερινό Κινητό Κινηματογράφο

Στάση στο γήπεδο των Προσφυγικών Πάτρας ...

Με ταινία για το ποδόσφαιρο

Στην περιοχή των προσφυγικών κάνει απόψε στάση ο Θερινός Κινητός Κινηματογράφος συνδέοντας τη γειτονιά με το χώρο του ποδοσφαίρου και με σημείο αναφοράς ένα γήπεδο όπου μεγαλούργησαν - περιστοιχισμένοι από τις λαμαρίνες - δόξες του πατραϊκού και ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί συναντήθηκαν άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, αντιλήψεις και θεωρήσεις των πραγμάτων, συνδέοντας  γενιές και γενιές.

Η ενότητα του Θερινού Κινητού Κινηματογράφου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων,  συνεχίζεται σήμερα  Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ. Στο χώρο του γηπέδου των Προσφυγικών (είσοδος από Προύσσης)  θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Το άλλο ποδόσφαιρο».

Η ταινία δεν είναι απλά μία ιστορία για το ποδόσφαιρο. Είναι εκατοντάδες ιστορίες, αλλά και μία ολοζώντανη καταγραφή ενός κόσμου που μοιάζει καταδικασμένος να μείνει για πάντα στην αφάνεια αλλά επιβιώνει, κόντρα στις ελλείψεις, γεμάτος πάθος και δύναμη.

Η κάμερα ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αργεντινής και αποτυπώνει ποδοσφαιρικές ιστορίες, καλά κρυμμένες σε επαρχίες, χωριά και γειτονιές.

Οι ιστορίες αυτές, φέρνουν στο φως καταστάσεις που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθια, θυσίες, μοναδικά μέρη και βέβαια ανθρώπους που δεν θα μπορούσες να συναντήσεις πουθενά αλλού.

– Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το “ΟffSide Festival”,  το ποδοσφαιρικό κινηματογραφικό φεστιβάλ από την Θεσσαλονίκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture