Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Παντελής Θαλασσινός αποκάλεσε τον Κώστα Πελετίδη "λεβέντη Δήμαρχο" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Παντελής Θαλασσινός αποκάλεσε τον Κώστ...

Γεμάτο σχεδόν το Αρχαίο Ωδείο στη συναυλία των Τακίμ, Θαλασσινού και Αρετής Κετιμέ

Μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα επί σκηνής δημιούργησαν το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου 2017 οι ΤΑΚΙΜ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017. Το κοινό απόλαυσε αυθεντικούς ήχους παραδοσιακής ελληνικής μουσικής δοσμένα με τον μοναδικό τρόπο του συγκροτήματος αλλά και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ.

Ο Παντελής Θαλασσινός μάλιστα δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την θερμή ανταπόκριση που βρήκε στην Πάτρα, ευχαρίστησε τους ΤΑΚΙΜ που, όπως είπε, τον κάλεσαν στην … «Εθνική Ελλάδος» της μουσικής και μίλησε με θερμά λόγια για τον Κώστα Πελετίδη, χαρακτηρίζοντάς τον, «λεβέντη Δήμαρχο».

Ακόμα αφιέρωσε το τραγούδι «Δυο πατρίδες» στους Έλληνες του εξωτερικού.

Το ρεπερτόριο της μουσικής βραδιάς περιείχε στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η Αρετή Κετιμέ με τη μαγική φωνή της έφερε την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική, κοντά στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και  σύγχρονο ήχο. Με τη δεξιοτεχνία, τη φυσική της χάρη και την αισθαντική ερμηνεία της η Μεσολογγίτισσα στην καταγωγή ερμηνεύτρια - μουσικός γοήτευσε το κοινό της Πάτρας, καθώς παρά τη νεαρή της ηλικία, έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ήθος τη μουσική μας παράδοση.

Οι ΤΑΚΙΜ αυτοπαρουσιάστηκαν (Κώστας Μερετάκης – κρουστά,  Θωμάς Κωνσταντίνου – ούτι, Γιάννης Πλαγιαννάκος – κοντραμπάσο, ο αιγιώτης Πάνος Δημητρακόπουλος - κανονάκι, Γιώργος Μαρινάκης - βιολί και  Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος - κλαρίνο) με το που βγήκαν στη σκηνή κι απέδειξαν στη διάρκεια της συναυλίας πως η φήμη τους, ως δεξιοτέχνες της μουσικής, είναι αντάξια των δυνατοτήτων τους.

Ο ήχος του κάθε μουσικού οργάνου ήταν μια μικρή έκπληξη και το αποτέλεσμα της διάδρασής τους προσέφερε μια εκρηκτική  ατμόσφαιρα που παρέσυρε το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι.

Τη συναυλία στο Α. Ωδείο παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture