Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο "Άλλος Άνθρωπος" γιόρτασε ένα χρόνο δράσης στην Πάτρα με προβολή ντοκιμαντέρ και επετειακή μαγειρική στο πρώην Αρσάκειο - ΦΩΤΟ-BINTEO

Ο "Άλλος Άνθρωπος" γιόρτασε έν...

Η Κοινωνική κουζίνα με την πλούσια δράση

Σε θερινό σινεμά μετατράπηκε χθες βράδυ ο προαύλιος χώρος του παλαιού Αρσακείου Πατρών προκειμενου  να φιλοξενήσει, στο πλαίσιο της ενότητας του κινητού κινηματογράφου, το ντοκιμαντέρ «Ο Άλλος Άνθρωπος».  Στην εκδήλωση παρέστησαν οι σκηνοθέτες Λουκάς Αγέλαστος και Σπυριδούλα Γκούσκου.

Παράλληλα έγινε και επετειακή μαγειρική για τη συμπλήρωση ενός χρόνου παρουσίας στην Πάτρα, της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ποιος είναι ο "Άλλος Άνθρωπος" που μαγειρεύει σε δρόμους και πλατείες

Ο «Άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος  μετέτρεψε τις ανατροπές που έφερε η οικονομική κρίση και στη δική του ζωή σε κοινωνική δράση και αλληλεγγύη.

Όταν έχασε τη δουλειά του, όλα ανατράπηκαν. Επί 25 χρόνια εργαζόμενος στον τομέα του marketing , είχε μάθει να περνά το μήνυμα και αυτό θα έκανε, όταν αποφάσισε να γλιτώσει από την παραίτηση και την κατάθλιψη που αυτή προκαλεί.

Τώρα όμως δεν θα επικεντρωνόταν στη δημιουργία αναγκών όπως συνήθως κάνει το marketing, αλλά στην κάλυψη κάποιων απ΄αυτών, μέσω της συλλογικότητας.

Και θα το κατάφερνε. Θα έβρισκε έναν τρόπο να περάσει, μέσω της περιέργειας, το μήνυμα για τον «Άλλο άνθρωπο» και την κοινωνική κουζίνα που μόλις έστηνε.

Μια κουζίνα αλληλεγγύης που έχει συμπληρώσει στην Πάτρα ένα χρόνο ζωής και δεν στοχεύει απλά στη διανομή φαγητού εν είδη συσσιτίου, αλλά σε μια συμμετοχική διαδικασία, που περιλαμβάνει το μαγείρεμα και στο στήσιμο τραπεζιού, όπου όλοι μαζί τρώνε.

Πρώτη ενημέρωση: 14:46

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις