Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: Mετράνε τις καταστροφές από την κακοκαιρία - Σε απόγνωση καλλιεργητές - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Mετράνε τις καταστροφές απ...

Το χαλάζι κατέστρεψε αμπέλια

Ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως σε αμπέλια, καθώς και σε ελαιόδεντρα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε και τη Δυτική Αχαΐα την Κυριακή.Όπως είπε στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος ζημιές σε καλλιέργειες προκλήθηκαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου, όπως στα χωριά Ριόλος, Λάππα, Απιδεώνας, Σαγαίικα, Μύρτος, Καρέικα, Καραμεσινέικα, ενώ σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε Κάτω Αχαΐα, Λακκόπετρα και Λιμνοχώρι. Επιπλέον προκλήθηκαν δύο πυρκαγιές απο κεραυνούς σε Μύρτο και Λακκόπετρα.

Από τις βροχοπτώσεις επίσης, οι οποίες ήταν σφοδρές προκλήθηκαν κατολισθήσεις και έκλεισαν δρόμοι στα χωριά Κόμη, Μιτόπολη, Βελιτσές, Σανταμέρι.

Οι ελαιώνες φαίνεται να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά σχεδόν, ζημιές έχουν γίνει σε καλλιέργειες καρπουζιού, αλλά και σε κηπευτικά.

Σήμερα το πρωί στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε επόπτης του ΕΛΓΑ κάνοντας μια πρώτη καταγραφή.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις των αγροτών, νέα επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ και τελικά η καταβολή των αποζημιώσεων η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα χρονικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος χαρακτηρίζει πρωτόγνωρα τα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή  και ζητά με επιστολή του από τον Ε.Λ.Γ.Α.  την επίσπευση για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον Δήμο δυο ώρες ήταν  αρκετές  ώστε να εξαφανιστούν ολόκληρες περιουσίες από την σφοδρή χαλαζόπτωση και την παρατεταμένη βροχόπτωση στην Δυτική Αχαΐα, με ζημιές σε όλη την επικράτεια του Δήμου , ενώ σημαντικές ήταν και οι ζημίες σε οικίες και καταστήματα στην Κάτω Αχαΐα.

Ενώ τονίζει ότι : «ο αγροτικός κόσμος υποφέρει και περνά δύσκολες στιγμές. Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία καθώς το φάσμα της χρεωκοπίας πλανάται πάνω από κάθε νοικοκυριό, ενώ το επιθυμητό αυτές τις δύσκολες ώρες είναι οι αγρότες μας να τύχουν ευνοϊκών δυνατοτήτων αποπληρωμής των οικονομικών τους υποχρεώσεων όπως είναι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, εφορία κ.α».

Τέλος τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χρήστος Σκάγιας τόνισαν ότι θα εξετασθεί από το ΔΣ της ΔΕΥΑΔ η δυνατότητα, στους πολίτες που δυστυχώς υπέστησαν ζημιές λόγω των πρόσφατων καιρικών φαινομένων, να δοθούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών τους προς την υπηρεσία ύδρευσης & αποχέτευσης.

Δυτ. Ελλάδα: Νεκρός 48χρονος από κεραυνό - Μας ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις