Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΝΟΔΕ Αχαΐας: Η Κυβέρνηση καταργεί το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου - Επικίνδυνη η πολιτική της στο θέμα των λιμανιών

ΝΟΔΕ Αχαΐας: Η Κυβέρνηση καταργεί το Λιμ...

Καταλογίζει επίσης διγλωσσία στα κυβερνητικά στελέχη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Αχαίας, δια του προέδρου της Ανδρέα Μαζαράκη, με την οποία επιτίθεται στην Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Υπουργό Ναυτιλίας κύριο Κουρουμπλή κατηγορώντας τον για προσπάθεια απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης του λιμένα του Αιγίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«…Ότι πούλησε –πούλησε η κυβέρνηση»  ο κ΄.Κουρουμπλής επιχείρησε κατά την επίσκεψή του στη Πάτρα να «καθησυχάσει» τους Αχαιούς για τον σχεδιασμό της κυβέρνησής του στη λιμενική πολιτική αποδεικνύοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο ότι η μία και μοναδική αλήθεια για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η διγλωσσία.

Η σθεναρή και συντονισμένη αντίδραση του κλιμακίου της ΝΔ επισκίασε τις όποιες παραπλανητικές εξαγγελίες Κουρουμπλή αναδεικνύοντας και την «κρυφή ατζέντα» για τους λιμένες Πατρών και Αιγίου. Ειδικότερα, ένα βήμα μπροστά το κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον πρώην πρόεδρο και τομεάρχη Ναυτιλίας κ΄. Γιάννη Πλακιωτάκη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ανδρέα Κατσανιώτη –Ιάσωνα Φωτήλα, του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη της περιφερειάρχη Ακριβής Χάραρη, του επικεφαλής της ελάσ.μειοψ. του Δ.Σ.Αιγιαλείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, των κομματικών στελεχών Αθηνάς Τραχήλη, Πέτρου Σοφιά, Σπύρου Πολίτη, Ανδρέα Κάτσενου, Γεωργίας Ντάτσικα,  κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Λιμένων Πατρών έθεσε τις προτεραιότητες το πρωί της περ.Παρασκευής  όπου σε συζήτηση με τον πρόεδρο και δ/νων σύμβουλο κ΄.Κοντοέ αναδείχθηκε ότι: παρά την μεγάλη μείωση των εσόδων από την επιβατική κίνηση ο ΟΛΠΑ παραμένει μια κερδοφόρος Α.Ε. παίζοντας ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο στην εθνική και την τοπική οικονομία. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση με ευθύνη της κυβέρνησης στην σιδηροδρομική σύνδεσή του που θα εκτινάξει τα έσοδά του από την εμπορευματική κίνηση, αποτελεί άλλο ένα τροχοπέδη για την ανάπτυξή του. Οι όποιες «θολές» δηλώσεις όπως εκφράστηκαν από κυβερνητικά χείλη αλλά κι η ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο Ναυτιλίας αποτελούν εώλους σχεδιασμούς που υποκρύπτουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σε ότι αφορά τον δημοτικό Λιμένα του Αιγίου κατέστη σαφές από τον κ΄.Πλακιωτάκη ότι ο ρόλος του πρέπει να είναι διακριτός και παράλληλος διαφωνώντας κάθετα με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς και την υποτιθέμενη διαβούλευση. Καθιστώντας σαφές ότι τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για την ολοκλήρωσή του, προσδιορίζουν τον αυριανό του ρόλο και πιστώνεται αρνητικά στη κυβέρνηση η ατελής σύνδεσή του με τη Νέα Εθνική Οδό όπου πρέπει με την ολοκλήρωση της να κατασκευαστεί και ο κόμβος σύνδεσης της ΝΕΟ με το νέο λιμένα Αιγίου. Προφανώς κατά την πρόωρη τελετή εγκαινίων και παράδοσης της Ολυμπίας Οδού διέφυγε της προσοχής του πρωθυπουργού άλλη μια «λειτουργική εκκρεμότητα» της υπό κατασκευή Ολυμπίας Οδού που συνεχίζονται ακόμα οι εργασίες με άγνωστη την ημερομηνία ολοκληρωμένης παράδοσής της την ίδια ώρα που η σιδηροδρομική σύνδεση έχει «μπλοκάρει» δίχως να έχει εξασφαλιστεί η σύνδεση με το Λιμένα Πατρών.

 

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΚΑΙ ΤΟ TWEET

ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ενδεικτική της προσοχής που έδωσαν τα στελέχη της ΝΔ στην υπόθεση του Αιγίου ήταν ότι και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη ΝΟΔΕ παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος κ΄.Γεωργιάδη έγινε ειδική αναφορά και η αντίδρασή του ήταν άμεση. Συγκεκριμένα μετά την εισήγηση του αντιπροέδρου του κόμματος για τα μεγάλα εθνικά θέματα που είναι σε εξέλιξη, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρισταμένων βουλευτών και στελεχών, μεταξύ των οποίων και του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου  που έκανε λόγο για «τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του κόμματος δίνοντας όλα τα στοιχεία για το κόστος κατασκευής του λιμανιού, το ρόλο που καλείται να παίξει για την Αιγιάλεια, συγχαίροντας τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, τους βουλευτές και  τα στελέχη που πρωτοστάτησαν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα προς τον υπουργό Ναυτιλίας όπου είχαν σαν αποτέλεσμα και την αποκάλυψη των σχεδίων του για ψήφιση τροπολογίας μέσα στο Σεπτέμβρη όπου θα καταργεί το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου».

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επαναλαμβάνει τη διαυγή θέση του κόμματος δηλώνοντας: «δεν συζητάμε καμία συγχώνευση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με μία Ανώνυμο Εταιρία. Ξεκινώ από τώρα με αναρτήσεις στο twitter και την πρέπουσα δημοσιότητα για την οργανωμένη αντίδραση του κόμματός μας. Θα είμαι και παρών στη συνεδρίαση εάν μου ζητηθεί. Δεν συζητάμε ως ΝΔ οποιοδήποτε τέτοιου είδους σχέδιο».

 

Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το σάλο που ξέσπασε με την οργανωμένη αντίδραση των στελεχών της ΝΔ και τις δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις αναρτήσεις στα social media «θαυμάσαμε» την κυβερνητική αξιοπιστία, όπου από το βήμα του συνεδρίου όπου ήταν ομιλητής ο κ΄. Κουρουμπλής αναδιπλώθηκε, επιχειρώντας να διαψεύσει όσα νωρίτερα είχε δηλώσει, αλλά δυστυχώς γι`αυτόν έμεινε ως αδιάψευστο τεκμήριο, η ανακοίνωση που εξεδόθη το βράδυ της ίδιας μέρας όπου για μεν το λιμένα του Αιγίου αναφέρεται δηκτικά «προχωρά η ενσωμάτωση των Λιμενικών Ταμείων στους Οργανισμούς Λιμένων» αποδεικνύοντας ότι βρισκόμαστε προ τετελεσμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Σ`ότι αφορά δε τον Λιμένα Πατρών στην ανακοίνωση αναφέρεται η δήλωση του κ΄.Κουρουμπλή ότι: «απόφαση της κυβέρνησης είναι στο εξής να μην γίνονται πωλήσεις λιμανιών… αλλά μόνο παραχωρήσεις χρήσεων δραστηριοτήτων σε επενδυτές!» δηλώνοντας ότι: αυτός θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας.

Η ΝΟΔΕ Αχαϊας έχοντας πλήρη επίγνωση της ζημίας που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική και στο θέμα των λιμανιών Πατρών και Αιγίου παραμένει σε ετοιμότητα για να ανατρέψει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της λιμενικής πολιτικής.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Ο πρόεδρος Μαζαράκης Ανδρέας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις