Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Αιγιώτης Αλεξάντερ Πέιν με το νέο του φιλμ «Downsizing» στη Βενετία

Ο Αιγιώτης Αλεξάντερ Πέιν με το νέο του ...

Θα είναι η εναρκτήρια ταινία του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας, στις 30 Αυγούστου 2017

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου με καταγωγή από την Κρόκοβα Αιγίου, Αλεξάντερ Πέιν «Downsizing» είναι έτοιμη και θα ανοίξει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Σε περίπου ένα μήνα και δέκα ημέρες, στις 30 Αυγούστου 2017, ξεκινά το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και όπως γνωστοποιήθηκε η νέα, αναμενόμενη ταινία του Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρου Παπαδόπουλου) «Downsizing» θα ανοίξει το Φεστιβάλ.

Ο Πέιν προσπαθεί εδώ και χρόνια να γυρίσει το «Downsizing» αλλά καθώς το μέγεθος του φιλμ είναι πολύ πιο φιλόδοξο (κι ακριβό) από τις πιο εσωτερικές ταινίες που κάνει συνήθως, το απαιτούμενο μπάτζετ καθυστερούσε την πραγματοποίηση του σχεδίου του, όπως αναφέρει το flix.gr.

Η ιστορία του φιλμ ξεκινά στην Νορβηγία σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, όπου οι άνθρωποι μπορούν πλέον να συρρικνωθούν στο 1/8 του μεγέθους τους ώστε να καταναλώνουν λιγότερο και να επιβιώσουν πιο εύκολα σε μια γη όπου τα αποθέματα ενέργειας και τροφής εξαντλούνται.

Οι μικροί άνθρωποι κατοικούν πλέον σε μικρές πόλεις και έχουν την επιλογή να ζήσουν μια πολύ πιο πλούσια ζωή, αφού κάθε κανονικό δολάριο, ισοδυναμεί πλέον σε 500 «μικρά» δολάρια. Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας άνθρωπος που αποφασίζει να «μικρύνει» μαζί με την γυναίκα του, μόνο που όταν θα αποφασίσει να κάνει την αλλαγή θα ανακαλύψει πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμενε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση του Αλεξάντερ Πέιν στην Βενετία, σε ένα Φεστιβάλ όπου πολλές ταινίες του αναδείχτηκαν φαβορί για τα Όσκαρ. Η νέα ταινία του Πέιν μοιάζει περισσότερο ως μια ταινία φαντασίας με δόσεις κοινωνικο-πολιτικής σάτιρας όπως ο ίδιος ξέρει να κάνει καλά, σε σενάριο που υπογράφει μαζί με τον Τζιμ Τέιλορ (οι δυο τους, άλλωστε, βραβεύτηκαν και με το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το «Sideways - Πλαγίως» το 2004).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντέιμον, Κρίστεν Γουίγκ, Κριστόφ Βαλτς, Άλεκ Μπόλντγουιν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Μάικλ Σουντέκις και Χονγκ Τσάου. Το «Downsizing» θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2017.

*Το 2015 όπως όλοι θυμόμαστε ο Πέιν είχε επισκεφθεί τη γενέτειρα του, το Αίγιο και είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα όσα έγιναν για τον Αλέξανδρο Πέιν στο Αίγιο την Παρασκευή το βράδυ - "Την ξέρω την Πάτρα, έχω περάσει από την πόλη", είπε στο thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight