Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Μάρτιν Λαντάου

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός...

Είχε γεννηθεί το 1928 στο Μπρούκλυν της Ν. Υόρκης

Ο Μάρτιν Λαντάου, από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς ηθοποιούς, σταρ της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του '60, "Mission: Impossible", απεβίωσε το περασμένο Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 σε ηλικία 89 ετών, όπως ανέφερε στις 16 Ιουλίου ο εκπρόσωπός του.

Ο Λαντάου πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) από ξαφνικές επιπλοκές κατά τη διάρκεια μίας σύντομης παραμονής του στο νοσοκομείο για ασθένεια που δεν κατονόμασε ο εκπρόσωπός του Ντικ Γκάτμαν.

Ο ηθοποιός επέστρεψε στον κινηματογράφο και τις ταινίες μεγάλου μήκους αργά στην καριέρα του τη δεκαετία του ’80 και το 1994 με την εξαιρετική ταινία του Τιμ Μπάρτον "Ed Wood," όπου υποδύθηκε τον σταρ ταινιών τρόμου Μπέλα Λουγκόζι, του απονεμήθηκε το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Ο Λαντάου είχε προταθεί για το βραβείο Όσκαρ άλλες δύο φορές, για το "Tucker" του Φράνσις Φορντ Κόπολα το 1988 και το "Crimes and Misdemeanors" του Γούντι Άλεν το 1989. Για τον ρόλο του Bela Lugosi στο «Ed Wood» κέρδισε και το βραβείο του σωματείου του, Screen Actors Guild Award καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα - Golden Globe.

Πηγή: ΑΠΕ

Η φωτ. είναι από EPA/ANDY RAIN.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture