Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι θρύλοι της μεγάλης οθόνης Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέιν Φόντα θα τιμηθούν στη Βενετία

Οι θρύλοι της μεγάλης οθόνης Ρόμπερτ Ρέν...

Με τον Χρυσό Λέοντα στο πλαίσιο του διάσημου Διεθνούς Φεστιβάλ

Mε το βραβείο του Χρυσού Λέοντα για το σύνολο της μακρόχρονης καριέρας τους θα τιμηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο οι διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας με δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Την ύπαρξή της σηματοδότησαν τα έντονα πάθη, ενώ τη βίωσε υπό το πνεύμα της ανεξαρτησίας από κάθε είδους ευπείθεια, με μια συγκινητική και ευάλωτη γενναιοδωρία» επισημαίνει ο διευθυντής της Μόστρας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, αναφερόμενος στην Τζέιν Φόντα, σύμφωνα με την ανάρτηση από το ΑΠΕ.

«Συνάμα πολιτική και κοινωνική ακτιβίστρια, σύμβολο του σεξ, συγγραφέας, είδωλο του φεμινισμού όμως κυρίως ηθοποιός με τεράστια επιτυχία και ταλέντο πέραν του συνηθισμένου, η Τζέιν Φόντα βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστριών της σκηνής του σύγχρονου κινηματογράφου» τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Όσο για τον 80χρονο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, η τελευταία φορά που είχε βρεθεί στο περίφημο Φεστιβάλ της Βενετίας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012 με την ταινία του «The Company you keep – Ο Κανόνας της σιωπής» που είχε προβληθεί εκτός συναγωνισμού.

Η τιμητική εκδήλωση προγραμματίζεται για την 1η Σεπτεμβρίου στο Palazzo del Cinema. Την βράβευση όπως αναφέρει το flix.gr, θα ακολουθήσει η (εκτός διαγωνιστικού προγράμματος) παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας όπου συμπρωταγωνιστούν οι δύο ηθοποιοί, με τίτλο «Our Souls at Night» σε σκηνοθεσία Ριτές Μπάτρα. Ερμηνεύουν δύο μεγάλους σε ηλικία γείτονες, οι οποίοι έχουν χάσει τους συζύγους τους και έχουν μείνει μόνοι τους στα άδεια, μεγάλα σπίτια τους στο Κολοράντο.

Σιγά σιγά θα ξεκινήσουν να κάνουν παρέα και να συγκλίνουν συμφωνώντας να περνούν τα βράδια τους μαζί, χωρίς την αναγκαιότητα της σαρκικής επαφής. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κεντ Χαρούφ.

Η ταινία είναι παραγωγή του Netflix.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight