Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει Τετάρτη και Πέμπτη το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Πάτρα: Πανηγυρίζει Τετάρτη και Πέμπτη το...

Την Τετάρτη το απόγευμα θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών

Στις 20 Ιουλίου η εκκλησία μας τιμά τον Προφήτη Ηλία και στην περιοχή της Πάτρας γίνεται μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη στην ιερά κοινοβιακή μονή Προφήτη Ηλιού, απέναντι σχεδόν από το παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο, κάτω από το Γηροκομειό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού του Προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου, που θα γίνει με θρησκευτική λαμπρότητα, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 19.00 θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Στις 22.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Βικτωράτος.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Τέλος το απόγευμα της Πέμπτης, θα γίνει στις 19.00 αρχιερατικός εσπερινός μετά παρακλήσεως και θείου κηρύγματος ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας τοπυ Προφήτη Ηλία στο προαύλιο του μοναστηριού.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να ανηφορίσει μέχρι το γυναικείο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία για να προσκυνήσει τη χάρη του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις