Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΤΑΚΙΜ: Έρχονται απόψε στην Πάτρα με Παντελή Θαλασσινό και Αρετή Κετιμέ- Όσα είπαν στο thebest.gr

ΤΑΚΙΜ: Έρχονται απόψε στην Πάτρα με Παντ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στο Αρχαίο Ωδείο

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, εμφανίζονται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου (η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών), στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, σε μία μοναδική συναυλία , με εκλεκτούς καλεσμένους τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ.

Πρόκειται για τους «ΤΑΚΙΜ», οι οποίοι θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα, που φέρνει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας κοντά στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ο ήχος τους αναβιώνει τους ήχους των παλιών πόλεων, όπως η Σμύρνη , τα Ιωάννινα , η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά.

Μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ παρουσιάζουν μια εξαιρετική δουλειά επί σκηνής και ταξιδεύουν το κοινό μέσα στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια μέσα από την παράδοσή μας, δοσμένα με τον μοναδικό τρόπο των ΤΑΚΙΜ, αλλά και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ.

Την Τρίτη θα βρεθείτε στην Πάτρα. Πώς αισθάνεστε;

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη συγκίνηση που θα παίξουμε στην πόλη που μεγαλούργησαν οι μεγάλοι του Δημοτικού τραγουδιού δεκαετίες πριν.
Το γεγονός πως μία τέτοια συναυλία γίνεται σε έναν τόσο σημαντικό χώρο όπως το αρχαίο Ωδείο αποδεικνύει πως η δημοτική μας μουσική μπορεί να σταθεί επάξια σε "συναυλιακό" περιβάλλον όπως αντίστοιχα συμβαίνει στις χώρες της Δύσης.

 

Τι θα ακούσουν οι Πατρινοί στο Αρχαίο Ωδείο;

Θα ακούσουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο των Τακίμ αλλά και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ με την "έκρηξη" ενέργειας που χαρακτηρίζει τις συναυλίες μας.

Πώς προέκυψε η συνάντηση με τον Παντελή θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ;

Πρόκειται για δύο σχέσεις ζωής. Ο Παντελής ήταν ο άνθρωπος που πρώτος πίστεψε σε εμάς και υπέγραψε την πρώτη μας παραγωγή το 2005.
Με την Αρετή μας συνδέουν χρόνια φιλίας και συνεργασίας καθώς προερχόμαστε από το ίδιο "σινάφι" της παράδοσης.

Γενικότερα, ποιες από τις συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

Ξεχωρίζουμε τη συνεργασία μας με τους μεγάλους της ελληνικής δισκογραφίας όπως ο Χρόνης Αηδονίδης , η Χάρις Αλεξίου , ο Σωκράτης Μάλαμας αλλά ιδιαίτερα τη συνεργασία μας με την αμερικάνικη μπάντα των CALEXICO και τον Eric Burdon.

 

Τι αναζητάτε μέσα από αυτές;

Αυτό που πάντοτε αναζητούσαμε ήταν να αυτοπροσδιοριστούμε μουσικά χωρίς να βάλουμε νερό στο κρασί μας.Να βρούμε το στοιχείο αυτό που μας θα μας έκανε μοναδικούς σε διεθνές επίπεδο και αυτό δεν είναι άλλο από το να είμαστε οι εαυτοί μας. Δηλαδή το παρελθόν και η μνήμη μας.

Ποια στιγμή της πορείας σας θα  χαρακτηρίζατε ως την πιο σημαντική;

Τη συνεργασία μας με τον Λάμπρο Λιάβα και το "Αλάτι της Γης" με τον οποίο περάσαμε σε ένα άλλο επίπεδο δημιουργίας και ανακαλύψαμε πτυχές και δυνάμεις που δεν ξέραμε πως έχουμε.

 

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;
Στα επόμενα σχέδια μας υπάρχουν πολλές δισκογραφικές εκπλήξεις, αλλά και εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι Τακίμ ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 2001. Τα μέλη των Τακίμ είναι καταξιωμένοι σολίστες που έχουν συνεργαστεί ο καθένας με διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες όπως: η Lorrena mcKennitt, η Νανά Μούσχουρη, Calexico, Ελένη Καραϊνδρου, Shantel, Omar Faruk Tekbilek, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ντάλαρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.α.

Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ARK festival , Gazarte , Μέγαρο μουσικής Σμύρνης , Αλάτι της γης-ΕΡΤ ,

ARTE TV-Γερμανική τηλεόραση) και έχουν αποκτήσει με τα χρόνια το δικό τους κοινό, καθώς και μία ξεχωριστή θέση στην ελληνική και ξένη ethnic-folk σκηνή.

Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τακίμ» κυκλοφόρησε το 2015 από την ANTart Productions και συμμετείχαν η Χάρις Αλεξίου, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός κ.ά.

Την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν με τους αμερικανούς CALEXICO και τον Eric Burdon στο τραγούδι «Roll Tango» αποσπώντας θερμές κριτικές.

Το 2016 συμμετείχαν στη συναυλία της Χ.Αλεξίου στο Ahmed Adnan Saygun Merkezi της Σμύρνης και πραγματοποίησαν μία σειρά από sold out εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Athenaeum Κελάρι».

Το χειμώνα 2016 - 2017 εμφανίστηκαν στο PassPort Κεραμεικός στην Αθήνα με την παράσταση «Καφέ Αμάν - Ελληνική απόλαυσις» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Βέροιας και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με μεγάλη επιτυχία! Οι παραστάσεις τους ανά την Ελλάδα είναι παντού sold out και λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές!

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ φοιτητικό - μαθητικό.

Προπώληση εισιτηρίων:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"

Πλατεία Γεωργίου - τηλ. 2610 273.613 (Τρίτη - Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00)

Music Station (ώρες καταστημάτων)

Ρήγα Φεραίου 34 - τηλ. 610 222.411

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)

Μαιζώνος 92 - τηλ. 2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover your Way (ώρες καταστημάτων)

Πατρέως 30 - τηλ. 2610 624.916

Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (ώρες καταστημάτων)

Κορίνθου και Φιλοποιμένος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight