Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΥΘΙΚΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ’30 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ- ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ "ΔΙΚΑ ΜΑΣ" ΕΡΓΑ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΥΘΙΚΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ’30 ΣΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Παρθένης και Τσαρούχης στη Μαιζώνος

Αγνοήστε (όσο μπορείτε) την καλοκαιρινή κάψα στο κέντρο της πόλης κι επισκεφθείτε την έκθεση «Η Γενιά του ’30 στις εικαστικές τέχνες, μέσα από τη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών» στη γνώριμη αίθουσα της Μαιζώνος, που επιμελήθηκε ο ιστορικός Τέχνης Γρηγόρης Αναγνώστου. Μέσα από την “περιουσία” του ίδιου του φορέα της πόλης μας θα περιηγηθούμε σε πίνακες των μεγαλύτερων ονομάτων της εποχής εκείνης, που σφράγισαν το νεοελληνικό χρωστήρα. Παρθένης, Τσαρούχης, Εγγονόπουλος κ.α. μας περιμένουν.

Πρόκειται για μια παιδευτική, θεματική έκθεση που «φωτίζει» τη γενιά των πρωτοπόρων δημιουργών που έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Ονόματα όπως Κωνσταντίνος Παρθένης, Φώτης Κόντογλου, Γιάννης Τσαρούχης, Νίκος Εγγονόπουλος, Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, Σπύρος Βασιλείου, Αγήνωρ Αστεριάδης, Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Γιολδάσης, Βάσω Κατράκη, Α. Τάσσος,  είναι εδώ. Θυμίζουμε πως αυτοί οι καλλιτέχνες επένδυσαν στην ελληνικότητα, διακόπτοντας τη χρόνια αφομοίωση ξένων μορφοπλαστικών ρευμάτων. Η ελληνική ύπαιθρος και το ελληνικό φως, οι ιστορικές μας παραδόσεις, τα κοινωνικά λαικά «γιατί» πρωταγωνίστησαν θεματικά στη δουλειά τους αλλάζοντας σελίδα στην εγχώρια ζωγραφική.

*H έκθεση θα λειτουργεί έως τις 29 Ιουλίου και θα ανοίξει ξανά κοινό από 1η έως 30 Σεπτεμβρίου. Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ

Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View