Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Στη μάχη της Βουδαπέστης ρίχνονται η Αραούζου και η Εθνική πόλο γυναικών

Στη μάχη της Βουδαπέστης ρίχνονται η Αρα...

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών είναι βοηθός του Μορφέση η Πατρινή Γερόλυμου

Οι ρυθμοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης σιγά-σιγά ανεβαίνουν και από σήμερα  ξεκινούν στο κολυμβητήριο "Αλφρεντ Χάγιος", στο Νησί της Μαργαρίτας, τα τουρνουά υδατοσφαίρισης. Το... χορό σέρνουν οι γυναίκες, που αρχίζουν σήμερα  τους αγώνες τους, με την εθνική Ελλάδας να αντιμετωπίζει στις 22:30 τη Ρωσία.

Απέναντι στη "χάλκινη" Ολυμπιονίκη του Ρίο και φαβορί του Δ΄ ομίλου, το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση θα κυνηγήσει την υπέρβαση, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Με νίκη η ελληνική ομάδα θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η προϊστορία της εθνικής απέναντι στη Ρωσία είναι αρνητική, τόσο στο σύνολο (21 νίκες, 3 ισοπαλίες, 48 ήττες), όσο και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες), όπου όμως η "γαλανόλευκη" έχει νικήσει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, το 2011 στη Σανγκάη με 6-5 στη φάση των ομίλων και το 2015 στο Καζάν με 16-15 στα πέναλτι, σε αγώνα κατάταξης.

Γενικότερα, τα ματς της Ελλάδας με τη Ρωσία παρουσιάζουν μία ιδιατερότητα: όταν οι Ρωσίδες επιβάλλουν το ρυθμό τους, συνήθως επικρατούν εύκολα, όταν όμως η εθνική κρατάει χαμηλά το σκορ, οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται εντυπωσιακά.

Στη μάχη του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ρίχνεται σήμερα  και η Κέλλυ Αραούζου, που ρεαλιστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση.

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού μετέχει σήμερα  στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, αγώνισμα στο οποίο ήταν 4η το 2013 και 8η το 2015, ενώ μετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (11η). Συνολικά 62 κολυμβήτριες θα πέσουν στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδας) στα νερά της λίμνης Μπάλατον, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα του open water.

Στη συγχρονισμένη κολύμβηση, τέλος, στις 12 το μεσημέρι διεξάγεται ο τελικός του τεχνικού προγράμματος του ντουέτου, με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου να στοχεύουν πρωτίστως στη διατήρηση της όγδοης θέσης, που κατέλαβαν στον προκριματικό.

Στις 8 μ.μ. θα διεξαχθεί ο προκριματικός στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού, με την εθνική ομάδα να διεκδικεί μία θέση στον τελικό της Τρίτης. Μετέχουν 24 χώρες και προκρίνονται οι 12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πατρινό χρώμα το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports