Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παράσταση «Μαντζουράνα στο κατώφλι γάιδαρος στα κεραμίδια» στο Royal

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παράσταση «Μαντζουράν...

Παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα του Πανηπειρωτικού συλλόγου Πάτρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Μαντζουράνα στο κατώφλι γάιδαρος στα κεραμίδια» στο κατάμεστο από κόσμο Royal – παλιό Πτωχοκομείο, στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα.

Την παράσταση παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Πανηπειρωτικού συλλόγου της Πάτρας την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 το βράδυ. Επρόκειτο για το έργο του σπουδαίου θεατράνθρωπου Γιώργου Αρμένη που ανέβηκε σε μουσική Χρήστου Λεοντή και σκηνοθεσία του Χρήστου Μπαϊρακτάρη.

Είναι έπονδυλωτό έργο που σκιαγραφεί τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία (από το 1920 μέχρι το 1980), μέσα από την πορεία τριών φίλων που ξεκίνησαν από ένα φτωχικό χωριό της Ηπείρου, ακολουθώντας ο καθένας διαφορετική πορεία. Μαζί τους, ένας κόσμος ευκολόπιστος και πάντα προδομένος που κάποτε, όμως, αγανακτεί και ξεσπάει… Ένα  ταξίδι στο χρόνο που έφερε γέλιο, συγκίνηση και προβληματισμό. Έργο επίκαιρο, αφού «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»… Δυστυχώς, και οι σύγχρονες μανάδες βλέπουν και τα σπουδαγμένα  τώρα παιδιά τους να ξενιτεύονται για να ζήσουν…

Όμορφα σκηνικά, εναλλαγές γεγονότων και παραστάσεων, πλούσιες ερμηνείες. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν ταλέντο και ψυχή, ενθουσίασαν τους θεατές και αποζημιώθηκαν με το παρατεταμένο χειροκρότημά του κοινού, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Έπαιξαν, κατ’ αλφαβητική σειρά,  οι:  Αλεξανδράτου Ελευθερία, Αλεξανδράτου Μαρία, Αντωνοπούλου Μάχη, Βέργος Ανδρέας,  Ζάγκλας Θεόδωρος, Καμινάρης Κων/νος, Κατσαρός Ανδρέας, Κάτσιου Μαντώ, Κολέσης Γιάννης, Λυμπέρης Λεωνίδας, Μακρή Μαριαλένα,  Νικολακοπούλου Τόνια, Σιώζος Βασίλης, Σοφούλης Μανόλης, Τσίρης Κων/νος. Αφηγήτριες: Δουσοπούλου Τάνια και Κότση Ιωάννα.

Μουσικοί: Οικονόμου Γιάννης (βιολί), Τσεντούρας Γιάννης(κρουστά), Ντάτσης Κων/νος (κλαρίνο), Κουτσοσπύρος Τάσος (κιθάρα), Μπαϊρακτάρης Χρήστος (φυσαρμόνικα-τραγούδι). Τραγούδησαν: Αντωνοπούλου Μάχη, Κατσαρός Ανδρέας, Κολέσης Γιάννης και όλος ο Θίασος. Χόρεψαν: Νικολακόπουλος Θάνος, Νικολακοπούλου Τόνια, Μακρή Μαριαλένα,  Ζάγκλας Θεόδωρος και όλος ο θίασος.  Σκηνογραφία-μακέτα: Γερολυμάτος Διονύσης.  Βοήθησαν  σημαντικά: ως βοηθός σκηνοθέτη η Αντωνοπούλου Μάχη,  στα ενδυματολογικά η Τσούλου Θεοδώρα και στις πρόβες η Ζάγκλα – Νικολακοπούλου Κων/να.

Την παράσταση παρακολούθησε πολύς κόσμος πολύς, Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, πολιτιστικών Συλλόγων κ.α. Ανάμεσα τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, κ.α.

Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight