Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ντοκιμαντέρ "Ο άλλος άνθρωπος" έρχεται σήμερα στην Πάτρα - Η "κοινωνική Κουζίνα" θα μαγειρέψει για τους θεατές

Το ντοκιμαντέρ "Ο άλλος άνθρωπος&qu...

Στον προαύλιο χώρο του παλαιού Αρσακείου

Ο προαύλιος χώρος του παλαιού Αρσακείου, μετατρέπεται απόψε στις 9.30 μ.μ., σε θερινό κινηματογράφο, για να φιλοξενήσει στο πλαίσιο της ενότητας του κινητού κινηματογράφου το ντοκιμαντέρ «Ο άλλος άνθρωπος» τον οποίο λίγο ή πολύ μπορεί να έχουμε κι εμείς μέσα μας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Παράλληλα ο χώρος του παλαιού Αρσακείου θα μετατραπεί σε «κοινωνική Κουζίνα», καθώς πριν την προβολή, η Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος", έχοντας "κλείσει" έναν χρόνο μαγειρέματος και παρουσίας στην Πάτρα, θα το «γιορτάσει» μαγειρεύοντας για όλους τους θεατές.

Αν δεν έχετε την τύχη να γνωρίζετε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και την ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας - Ο «ΆλλοςΆνθρωπος», το ντοκιμαντέρ των Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλας Γκούσκου θα φροντίσει για αυτό. Να σημειωθεί πως η προβολή θα γίνει παρουσία των σκηνοθετών Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλας Γκούσκου.

Η ταινία αποτελεί ένα χρονικό γύρο από τη δημιουργία της Κοινωνικής Κουζίνας. Πρόκειται για ένα  "εγωιστικό" ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής σύγκρουσης και της πολιτικής παράκρουσης. Είναι μία …Οδύσσεια της κατσαρόλας μ' ένα προσφυγικό κουπί.

Ο Κώστας, στα 47 του χρόνια, παλεύει με την ανεργία και την απραξία. Θέλοντας να γίνει "Άλλος" άνθρωπος και με όχημα τον εγωισμό του, φτιάχνει μια κοινωνική κουζίνα, όπου μαγειρεύει καθημερινά στο δρόμο, προσπαθώντας να έρθει κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όταν πια το εγχείρημα του παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ο εγωισμός του τον φέρνει αντιμέτωπο με την αποτυχία, την σύντροφό του και τον εαυτό του.

Όταν έμεινε άνεργος ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, είδε δύο παιδιά να ψάχνουν τους κάδους σκουπιδιών για να βρούνε φαγητό. Αποφάσισε να φτιάξει τοστ και να τα μοιράσει. Στην αρχή κανείς δεν τα έπαιρνε, μέχρι που κατάλαβε, ότι ήθελαν να φάνε μαζί του. Έκτοτε, μαγειρεύει καθημερινά στον δρόμο με πολλούς εθελοντές.

Η γενναιόδωρη ιστορία του Κώστα, ο οποίος εμπνεύστηκε την κοινωνική κουζίνα "Ο 'Άλλος 'Άνθρωπος", χαρίζοντας δωρεάν γεύματα σε όσους συνανθρώπους μας τα έχουν ανάγκη, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη στο ντοκιμαντέρ: "Εγώ, ο 'Άλλος 'Άνθρωπος" του Λουκά Αγέλαστου και της Σπυριδούλας Γκούσκου.

Το ντοκιμαντέρ  θα μπορούσε να εκληφθεί σαν ένα εγκάρδιο χαμόγελο, μία ειλικρινή χειραψία, μία ανοιχτή αγκαλιά, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο τρέιλερ, "ο άνθρωπος δεν είναι σκυλί να του πετάξεις ένα κομμάτι ψωμί. Είναι ον, είναι άνθρωπος. Πρέπει να τον κοιτάξεις στα μάτια, να του πεις μια καλή κουβέντα".

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σκηνοθεσία: Λουκάς Αγέλαστος, Σπυριδούλα Γκούσκου

Σενάριο: Λουκάς Αγέλαστος & Σπυριδούλα Γκούσκου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σπυριδούλα Γκούσκου

Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή

Ήχος: Λουκάς Αγέλαστος & Σπυριδούλα Γκούσκου

Μουσική: Υπόγεια Ρεύματα

Παραγωγός: Λουκάς Αγέλαστος, Σπυριδούλα Γκούσκου

Παραγωγή: StoryStudiosFilms

Συμπαραγωγός: Δώρης Αυγερινόπουλος

Φορμά: Έγχρωμο

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Διάρκεια: 77'

Έτος Παραγωγής: 2017

Παγκόσμια εκμετάλλευση: Σπυριδούλα ΓκούσκουStoryStudiosFilms

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις