Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Επίδαυρο την Παρασκευή και το Σάββατο η παράσταση "Βάκχες" του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - Θα έρθει και στην Πάτρα

Στην Επίδαυρο την Παρασκευή και το Σάββα...

Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου

Μ’ ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών, κατεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στις 21.00, ο Έκτορας Λυγίζος με την παράσταση αρχαίου δράματος «Βάκχες» του Ευρυπίδη, μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας.

Στην παράσταση που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους θεατρόφιλους, ο Έκτορας Λυγίζος υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία. Παίζουν οι: Ανθή Ευστρατιάδου, Έκτορας Λυγίζος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Αργύρης Πανταζάρας, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα και ο Χρήστος Στέργιογλου.

Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και το άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες– σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη, αλλά και αγνά του ένστικτα.

Πρόκειται για τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία όπου ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος, αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης- συγγραφέας. Η παράσταση εξερευνά τη σύγκρουση ανάμεσα στην ατομικότητα του ήρωα και την πολυφωνικότητα του χορού: οκτώ αφηγητές, εντάσσοντας τα χορικά στη βασική πλοκή, παρακολουθούν τη διαδικασία της σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μικτού συνόλου, την αντίσταση των μελών του, αλλά και τη λαχτάρα τους να ανέβουν φαντασιακά στο ιερό βουνό ως μαινάδες και να μετατραπούν σε βάκχες.

Μια τελετή μύησης στη λατρεία του «άλλου», της οποίας πρώτο στάδιο είναι να σταθούν δύο άτομα αντιμέτωπα υπό το βλέμμα ενός θεατή-μάρτυρα.

Παρουσιάζεται και με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Σκηνικό - Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη

Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου

Αγγλικοί υπέρτιτλοι: Λύο Καλοβυρνάς

Βοηθός σκηνοθέτις: Εύα Βλασσοπούλου

Βοηθός σκηνογράφου: Στεφανία-Ηλέκτρα Πανταβού

Δραματολογική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου

Σωματική προετοιμασία-Τεχνική Alexander: Βίκυ Παναγιωτάκη

Φωνητική προετοιμασία: Ρηνιώ Κυριαζή.

Οι φωτ. είναι της Μαριλένας Σταφυλίδου.

*Τιμές εισιτηρίων

​Κανονικό: Από 10€ έως 45€

Φοιτητικό: Από 5€ έως 13€

ΑΜΕΑ: 5€

Ανέργων: 5€.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας όπου η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 5 και 6 Ιουλίου και την Επίδαυρο όπου όπως προείπαμε, θα παρουσιαστεί στις 14 και 15 Ιουλίου, οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της είναι οι Δελφοί, η Δωδώνη, το Ομόλιο, το Δίον, η Θεσσαλονίκη, η Ελευσίνα, η Πάτρα και η Αθήνα.

Στην Πάτρα αναμένεται να παιχθεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, προφανώς στο 36ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture