Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας σήμερα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας - ΒΙΝΤΕΟ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Συζήτηση αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει πρωτοβουλία κόντρα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Προτείνεται να εγκρίνει την πανελλαδική πρωτοβουλία δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς και μάλιστα με νομοθετική πρόβλεψη.

Πρόκειται για μια σειρά προτάσεων που τίθεται προς έγκριση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που θα γίνει την Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει, σύμφωνα και με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Οι πολίτες πρέπει να προστατευτούν συνταγματικά ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο που αφήνει χωρίς σπίτι κάποιες οικογένειες, δηλώνει στο thebest.gr και η εισηγήτρια, βοηθός του Περιφερειάρχη σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων, Αναστασία Τογιοπούλου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας προτείνεται να εγκρίνει την πανελλαδική πρωτοβουλία δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς, καθώς και την ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης ώστε να ζητηθεί η συνταγματική κατοχύρωση προστασίας μιας στέγης και η δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις