Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΝΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: «BREATHTAKING» ΚΑΤΑ ΤΟ HARPERS BAZAAR ΤΟ ALTA MODA SHOW ΤΩΝ DOLCE E GABBANA ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

ΠΑΝΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: «BREATHTAKING» ΚΑΤΑ ΤΟ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο «Γατόπαρδος» έγινε μόδα

Το διάσημο ιταλικό ντουέτο της μόδας Dolce e Gabbana επιμένει πεισματικά να μην «αναγνωρίζει» ως couture πρωτεύουσα το Παρίσι αλλά να διαλέγει εμβληματικές τοποθεσίες της πατρίδας του για τις alta moda συλλογές του. Αυτή τη φορά το σύνθημα ήταν «επιστροφή στις ρίζες» καθώς οι άκρως πληθωρικές δημουργίες του οίκου αναδείχθηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του Domenico Gabbana το γραφικό Παλέρμο της Σικελίας, τόπος που αποτελεί άλλωστε μόνιμη έμπνευση για την πασίγνωστη ετικέτα.

Η Piazza Pretoria με την κυκλική δομή, τα μπαλκόνια και τα φανάρια έγινε το σκηνικό για ρούχα γεμάτα υπερβολή και μαξιμαλιστική αισθητική. Τα διεθνή media έγραψαν για μια σειρά 100% Dolce e Gabbana  αφού ο χειροποίητος κεντητός διάκοσμος και τα «τεατράλε» αξεσουάρ ήταν σε έξαρση. Καθολικισμός, φύση, αρχιτεκτονική, κουλτούρα και λάτιν επιρροές φάνηκαν μέσα από εικονίσματα, τριαντάφυλλα, άνθινες τιάρες, χρυσά στέμματα, πολύχρωμα πον-πον, φτερά και κρόσια, λευκό «βελονάκι» και βέβαια άκρως φαντεζί μπροκάρ και εμπριμέ. Η επίδειξη τιμούσε και το σινεμά του Βισκόντι και ειδικά το μεγαλειώδη «Γατόπαρδο» (μια από τις πιο λατρεμένες ταινίες ever με το Μπαρτ Λάνκαστερ) που πλημμύριζε παραδόσεις τις ιταλικής επαρχίας.

Από το event δεν έλειψε η εγγονή του τέως βασιλιά Μαρία Ολυμπία, μόνιμη πλέον μούσα των ιταλών σχεδιαστών, με το απαραίτητο αιλάινερ και το χαρακτηριστικό διάκοσμο στο κεφάλι.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View