Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΔΕΝ «ΧΑΝΕΤΑΙ» ΤΟ THE PIAF SHOW ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ-ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΑΝ ΚΑΡΕΡ

ΔΕΝ «ΧΑΝΕΤΑΙ» ΤΟ THE PIAF SHOW ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Non, je ne regrette rien

To μυθικό «σπουργίτι» της γαλλικής μουσικής κουλτούρας, Εντιθ Πιαφ μέσα από την ταραχώδη και πονεμένη ζωή και τα ιστορικά πολυαγαπημένα τραγούδια της θα υποδυθεί αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο 14-15 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο η χαρισματική 32χρονη ερμηνεύτρια Αν Καρέρ, που ήδη αποκαλείται παγκοσμίως «η νέα Πιαφ». Ατμόσφαιρα πάλκου και δρόμου του αλλοτινού Παρισιού, ανέκδοτες φωτογραφίες και το ιδίωμα της ανεπανάληπτης κελαριστής φωνής του «καταραμένου» ειδώλου που σφράγισε το ευρωπαικό πεντάγραμμο θα αναστατώσουν την άνω πόλη, με τα εισιτήρια να είναι ήδη περιζήτητα. Πρόκειται για ένα απίστευτα επιτυχημένο οπτικοακουστικό πορτρέτο-αφιέρωμα που έχει προσελκύσει πάνω από 1.000.000 θεατές σε 30 χώρες και αποθεώθηκε σε διάσημους χώρους όπως το Κάρνεγκι Χολ και το Ηρώδειο.

Κατά την άποψή μας είναι η κορυφαία στιγμή του φετινού  Φεστιβάλ του Δήμου, αφού «κουβαλάει» διεθνείς διθυραμβικές κριτικές και εντυπώσεις (και δεν αποτελεί βέβαια ούτε ερασιτεχνικό θέαμα σχολείων και συλλόγων, ούτε περιοδεύουσα παραγωγή που «πάει παντού», ούτε γλέντι «γειτονιάς»). Το «Piaf the Show» θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει γίνει ποτέ στη σκηνή για την Πιαφ με τη σφραγίδα του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala. Γνωρίστε την παράφορη διαδρομή  της μικροσκοπικής ντίβας που έγινε σύμβολο του γαλλικού πολιτισμού. Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του Olympia Hall, η κόρη του ακροβάτη δρόμου και της λυρικής τραγουδίστριας που ανατράφηκε από την «τσα-τσα» γιαγιά της, κέρδισε οικουμενική δόξα κόντρα σε αλκοολισμό, κατάθλιψη, ερωτικά τραύματα και ανίατη ασθένεια «σβήνοντας» πρόωρα  στα 47 της χρόνια. Η Καρέρ σύμφωνα με τον Τύπο είναι αδιαμφισβήτητα «η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Πιαφ τα τελευταία πενήντα χρόνια» και ένα από τα πιο περιζήτητα νέα αστέρια της Γαλλίας που τραγουδάει, παίζει, χορεύει. Δεν είναι τυχαίο ότι η περίφημη Los Angeles Chamber Orchestra (κατά κοινή ομολογία η καλύτερη ορχήστρα δωματίου των ΗΠΑ) την προσκάλεσε να τραγουδήσει στην ετήσια συναυλία της τον περασμένο Φεβρουάριο, με όλο το Χόλιγουντ παρόν!

 

 

 

ΑΝ ΚΑΡΕΡ: "ΔΕΝ ΤΗ ΜΙΜΟΥΜΑΙ"

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στη γαλλική πρωτεύουσα το 2015 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Πιαφ και έκτοτε «οργώνει» την υδρόγειο με τα άσματα «Je ne regrette rien», «La vie en rose», «Padam, Padam» να καταχειροκροτούνται. Τι λέει όμως η πρωταγωνίστρια, η οποία χάρη σε αυτό το concept έγινε πασίγνωστη διεθνώς;

«Θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάει παντού: στο σπίτι, στο σχολείο, ακόμα και στο δρόμο. Ακουγα τους δίσκους της Πιαφ με τη γιαγιά μου, ήθελα να κάνω τον κόσμο να γελάει και ήμουν ο κλόουν της τάξης. Είχα τόση ενέργεια, που ήταν φυσικό να τραγουδήσω επαγγελματικά από τα 15 μου. Για να υποδυθείς την Πιαφ πρέπει πρωτίστως να διαθέτεις τη φωνή, αλλά χρειάζεται ειδική προετοιμασία για να καταλάβεις τον τρόπο που ερμήνευε. Συνάντησα κόσμο που την ήξερε και καλλιτεχνικούς της συνεργάτες για να την «πλησιάσω». Ηταν μοναδική. Δεν θέλω να την μιμούμαι, αλλά  ο κόσμος να βρει σε μένα όλα τα χαρακτηριστικά της φωνής της για τα οποία αδημονεί: τη δύναμη και την τραγική της ευαισθησία. Μέσα σε τόσο πόνο και ατυχίες στη ζωή της κατόρθωσε να γίνει η σημαντικότερη και πιο δημοφιλής γαλλίδα τραγουδίστρια όλων των εποχών».

Η Καρέρ πάντως διαλέγει την Ελλάδα ως την καλύτερη από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της: «Βρισκόμαστε στην τρίτη παγκόσμια περιοδεία μας. Αν διάλεγα την ωραιότερη βραδιά μέχρι τώρα θα ήταν αυτή στο Ηρώδειο της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη το Σεπτέμβριο του 2016. Ηταν για μένα μια ανεπανάληπτη εμπειρία μπροστά σε 5000 κόσμο και λόγω του  καταιγιστικού sold out προσθέσαμε ακόμα μια συναυλία λίγες μέρες μετά»

ΣΠΕΥΣΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

-Τιμές εισιτηρίων : 22 & 17* ευρώ  *(φοιτητικά, απόρων, ανέργων) Προπωλούνται σε: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"(10.00 - 13.00   & 18.00 - 21.00 τηλ 2610 273.613) και στα καταστήματα Music Station, Oπτικά Καραμούζης, Discover και βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View