Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Άγιος Ανδρέας: Μετά τα εγκαίνια η νεφρολογική έκλεισε! Δεν βγαίνουν οι εφημερίες

Άγιος Ανδρέας: Μετά τα εγκαίνια η νεφρολ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι λένε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ

Στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας μετακινήθηκαν την Παρασκευή οι ασθενείς της νεφρολογικής κλινικής του , λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Με ανακοινώσεις τους η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και ο Ανδρέας Μαζαράκης, γιατρός του νοσοκομείου και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας ΝΔ καυτηρίασαν το γεγονός ότι "η κλινική έκλεισε αμέσως μετά τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου πολυώροφου.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr o Διοικητής του Νοσοκομείου  Θεόδωρος Σερεμέτης η μετακίνηση των ασθενών έγινε την Παρασκευή με γνώμονα την ασφαλή νοσηλεία τους. Το πρόβλημα, εξηγεί, προέκυψε γιατί δεν έβγαιναν οι εφημερίες, καθώς μια γιατρός της κλινικής βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, μετά από χειρουργική επέμβαση, ενώ και ο μοναδικός ειδικευόμενος δεν βρίσκεται πια στην κλινική. Συνολικά οι γιατροί, σε κανονικές συνθήκες είναι πέντε.

Ο κ Σερεμέτης επισημαίνει ότι έγινε πρόσφατα προκήρυξη για την πρόσληψη νεφρολόγου (επικουρικού), ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Επαναλήφθηκε προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικού παθολόγου στη νεφρολογική κλινική, αλλά ακόμα δεν έχει προκύψει κάλυψη της θέσης.  Σύμφωνα με τον διοικητή κανονικά λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού.

Οι ασθενείς που μετακινήθηκαν την Παρασκευή στην παθολογική είναι τέσσερις σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και επελέγη με γνώμονα την ασφαλή περίθαλψή τους.

 

Διοικητής Αγ. Ανδρέα: "Η Νεφρολογική συνεχίζει τη λειτουργία της φιλοξενούμενη στην Παθολογική κλινική"

Σε επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σε ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας Θεόδωρου Σερεμέτη για τη νεφρολογική κλινική αναφέρεται ότι η κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της στην παθολογική. Αναλυτικά:

Επειδή πολύς θόρυβος γίνεται με το λεγόμενο «κλείσιμο» της Νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας,

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής ότι:

Η Νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου μας συνεχίζει τη λειτουργία της φιλοξενούμενη στην Παθολογική κλινική.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται κανονικά και σε απολύτως ασφαλείς συνθήκες

Η εν λόγω φιλοξενία κρίθηκε απαραίτητη για την ασφαλή εφημέρευση της κλινικής δεδομένης της απουσίας συναδέλφου ιατρού λόγω αναρρωτικής άδειας.

Το νοσοκομείο είναι σε αναμονή πλήρωσης μιας θέσης επικουρικού γιατρού για τη Νεφρολογική το οποίο θα σημάνει και την λήξη της έκτακτης κατάστασης. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας".

 

 

Η 6η ΥΠΕ

«Έχει δημιουργηθεί μια προσωρινή έκτακτη συνθήκη στη νεφρολογική κλινική, η οποία προέκυψε από την ξαφνική αδυναμία  δύο γιατρών να συμμετέχουν στο εφημεριακό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει αναστολή λειτουργίας, απλά δεν γίνεται νοσηλεία και η μετακίνηση των ασθενών στην παθολογική κρίθηκε ως η προσφορότερη λύση από το νοσοκομείο» δηλώνει ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης και προσθέτει πως για λίγες μέρες ακόμα που δεν μπορούν να προσδιοριστούν θα ακολουθείται αυτό το σύστημα και η αυτόνομη λειτουργία της κλινικής θα επανέλθει, ενώ δεν έχει υπάρξει διαφοροποίηση στη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Στα εγκαίνια του  νέου κτιρίου του Αγ.Ανδρέα η ΕΙΝΑ παρενέβη τονίζοντας ότι τα κτίρια χωρίς προσωπικό δεν φτάνουν και ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό , ειδικά στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο,  είναι τεράστιες.

Οι επίσημοι και οι οπαδοί των κυβερνώντων περίπου χαρακτήρισαν αυτά γκρίνιες αφού γίνονται προσλήψεις και η κατάσταση διορθώνεται…

Την επομένη κιόλας των εγκαινίων έκλεισε η ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του Αγ.Ανδρέα  λόγω έλλειψης γιατρών ειδικευμένων και κυρίως ειδικευόμενων. Οι ασθενείς της Νεφρολογικής μεταφερθήκαν στην Παθολογική όπου θα πρέπει να παρακολουθούνται από τους γιατρούς της Παθολογικής σε συνεργασία με τους γιατρούς της Νεφρολογικής.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;  Ότι προφανώς ήταν προειλημμένη απόφαση που αποσιωπήθηκε για να μην χαλάσει η φιέστα των εγκαινίων; Ότι επιβεβαιώνεται την επομένη κιόλας η ΕΙΝΑ που τόνιζε ότι το πρόβλημα είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό; Ότι οι ασθενείς από την Νεφρολογική από την μια βρίσκονται σε λάθος κλινική, από την  άλλη επιβαρύνουν –και μάλιστα χωρίς διευκρινισμένους ορούς – το έργο των ήδη υπερφορτωμένων γιατρών της Παθολογικής;

Καλούμε την ΥΠΕ να δώσει πραγματικές λύσεις και όχι μπαλώματα που και το πρόβλημα δεν λύνουν και την λειτουργιά της πιο φορτωμένης κλινικής επιβαρύνουν.

Σε γραπτή του δήλωση ο καρδιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης αναφέρει τα εξής: "Την μία μέρα εγκαινιάζουν μία πτέρυγα και την άλλη κλείνουν κλινική στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" της Πάτρας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από τα προκλητικά εγκαίνια "φιέστα " του ανακαινισθέντος 7 ορόφου κτιρίου, αποφάσισαν το κλείσιμο της νεφρολογικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου.

Η αναστολή λειτουργίας της νευραλγικής αυτής κλινικής γίνεται λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και αναμένεται να επηρεάσει και την λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών από την ευρύτερη περιοχή, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.Ο Πολάκης και η παρέα του βλάπτει πολύ σοβαρά την δημόσια υγεία."

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού κυρίως ειδικευόμενων, στη νεφρολογική κλινική και την παρουσία ενός μόνο ειδικευόμενου  είχε αναδείξει το thebest.gr από τον Απρίλιο. Ο  Γιώργος Κακούρης, γιατρός του νοσοκομείου και  τότε Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών  του Αγίου Ανδρέα είχε υπογραμμίσει ότι όλες οι κλινικές και τα τμήματα χρειάζονται ενίσχυση και ιδιαίτερα η Χειρουργική, η Παθολογική, η Ορθοπεδική, η Βιοπαθολογία. «Επιπρόσθετα όμως, τα τελευταία 2-3 χρόνια, παρατηρείται έλλειψη και σε ειδικευόμενους, με αποτέλεσμα να υπάρχει υποστελέχωση κλινικών και σε αυτό το επίπεδο, δεδομένου ότι πολλοί γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό. Για παράδειγμα έντονη έλλειψη ειδικευομένων παρατηρείται στη Νεφρολογική Κλινική, η οποία έχει έναν μόνο. Και μάλιστα το πρωί για εκπαιδευτικούς λόγους βρίσκεται στο ΠΓΝΠ και ουσιαστικά στον Άγιο Ανδρέα καλύπτει μόνο εφημερίες. Αποτέλεσμα είναι να εκπονούνται με δυσκολία τα προγράμματα εφημεριών για τον Απρίλιο», περιέγραφε.

Για συνειδητή απαξίωση της νεφρολογικής κλινικής κάνει λόγο σήμερα «ώστε λόγω της συνεχούς και εντεινόμενης έλλειψης σε προσωπικό και κυρίως ιατρικό, να οδηγηθεί σε λειτουργική υποβάθμιση και τελικά στην ενσωμάτωσή της, ως νεφρολογικό τμήμα της παθολογικής».

 

Αγ. Ανδρέας:Στις 7 Απριλίου «κατεβαίνει» το 409–Πού θα στεγαστούν οι κλινικές-«Χάθηκαν» οι ειδικευόμενοι

Ανδρέας Μαζαράκης: Πριν αλέκτωρ λαλήσει... - Πολιτική - The Best News

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας:Την επομένη ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being