Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΟΙ ΠΙΟ «ΗΧΗΡΟΙ» ΤΙΤΛΟΙ ΞΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΟΙ ΠΙΟ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η εποχή των θρίλερ;

Πραγματική απόλαυση η χαλάρωση στον καλοκαιρινό ήλιο ή στη δροσερή σκιά του δειλινού λίγο μετά το θαλασσινό μπάνιο με ένα βιβλίο αγκαλιά. Αναζητήσαμε τίτλους που έγιναν σημεία αναφοράς διεθνώς χάρη στις πιο χαρισματικές ξένες πένες των ημερών μας. Για πολλούς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα «εφόδια» των διακοπών η «φυγή» σε άλλους τόπους μέσα από καλογραμμένες σελίδες. Όπως θα δείτε, στις προτάσεις που ακολουθούν το μυστήριο και ο τρόμος περισσεύουν.

(Ευχαριστούμε για τη βοήθεια το βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου)

 

1.«ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑLICE FEENEY

Πολύκροτο ψυχολογικό θρίλερ που «σκίζει» διεθνώς. Κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Bell σε μετάφραση Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου. Χαρακτηρίζεται «έξυπνο, αγχωτικό και εθιστικό»

Το μυθιστόρημα της ρεπόρτερ του BBC, Άλις Φίνι διαδραματίζεται σε τρεις χρόνους: Στο τώρα, που η Άμπερ Ρένολντς βρίσκεται σε κώμα και προσπαθεί από το κρεβάτι του νοσοκομείου να ανακαλύψει τι της έχει συμβεί, στο πριν –μια εβδομάδα πριν το μυστηριώδες ατύχημα– και στο τότε –μέσα από το ημερολόγιο των παιδικών χρόνων της, πριν από 25 χρόνια. Όπως γράφει το εξώφυλλο του βιβλίου: Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να ξέρετε για μένα: 1. Βρίσκομαι σε κώμα. 2. Ο άντρας μου δε μ’ αγαπάει πια. 3. Μερικές φορές λέω ψέματα.


 

2.«ΤΟ ΘΑΥΜΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ EMMA DONOGHUE

Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ όπου η αγάπη έρχεται αντιμέτωπη με το κακό… Η Ιρλανδή συγγραφέας Emma Donoghue μετά το δραματικό best seller εγκλεισμού «Το Δωμάτιο» (που έγινε κινηματογραφική ταινία χαρίζοντας Οσκαρ στη Μπρι Λάρσον) μας χαρίζει μια ιστορία αριστοτεχνικού μυστηρίου μέσα από τη σχέση δυο αγνώστων.

Σε ένα μικρό ιρλανδικό χωριό στα μέσα του 19ου αιώνα, ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι επιβιώνει χωρίς φαγητό επί μήνες. Θαύμα; Ιατρικό φαινόμενο; Ή μήπως απάτη; Μια νοσοκόμα, εκπαιδευμένη στην Κριμαία, προσλαμβάνεται για να παρακολουθεί το παιδί. Ένας δημοσιογράφος έρχεται από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Όμως το παιδί φθίνει σιγά σιγά…

Σταδιακά και με μαεστρία, η συγγραφέας αποκαλύπτει τις αμφιβολίες για μια πιθανή περίπτωση νευρικής ανορεξίας. Αποτυπώνει την θρησκευτική υστερία, τον αδαή φανατισμό, τις ηθικές προκαταλήψεις, τις στρεβλές αντιλήψεις για την επιστήμη, φτάνοντας, τέλος, στην καρδιά ενός μεγάλου και ένοχου μυστικού, που ίσως και να ευθύνεται για τα πάντα.

 

 

3. «ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ» ΤΟΥ ANTONY DOERR

Ηδη η Century Fox έχει αγοράσει τα δικαιώματα για να το κάνει ταινία, πρόκειται για πασίγνωστο best seller με βραβείο Πούλιτζερ του αμερικανού Αντονι Ντορ . Μιλά για το πώς οι άνθρωποι με θάρρος και θυσίες προσπαθούν να κάνουν το καλό. Είναι η ιστορία δυο έφηβων ορφανών με φόντο την Ευρώπη του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μαρί Λορ Λεµπλάν ζει µε τον πατέρα της στο Παρίσι, σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου εκείνος εργάζεται ως κλειθροποιός. Στα έξι της χρόνια τυφλώνεται κι ο πατέρας της φτιάχνει την τέλεια µινιατούρα της γειτονιάς τους για να της µάθει τον δρόµο για το σπίτι τους. Όταν εισβάλλουν οι Γερµανοί στη χώρα, τον Ιούνιο του 1940, πατέρας και κόρη φεύγουν για το Σαιν Μαλό, µεταφέροντας ένα επικίνδυνο µυστικό. Ο Βέρνερ Πφέννιχ είναι ένα ορφανό αγόρι από τη Γερµανία που προορίζεται να δουλέψει στο ίδιο ανθρακωρυχείο που σκοτώθηκε ο πατέρας του. Όµως βρίσκει και επιδιορθώνει ένα χαλασµένο ραδιόφωνο και ξαφνικά η ζωή του γεµίζει καινούριες δυνατότητες. Χάρη στο ταλέντο του κερδίζει µια θέση σε µια από τις καλύτερες στρατιωτικές ακαδηµίες, µπορεί όµως να κυνηγήσει το όνειρό του όποιο κι αν είναι το τίµηµα;

 

4. Η ΔΙΨΑ ΤΟΥ JO NESBO

Διθυραμβικές οι κριτικές για το ενδέκατο βιβλίο του νορβηγού σούπερ  σταρ Jo Nesbo, με ήρωα τον Χάρι Χόλε που έχουν λατρέψει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε για best seller μεταφρασμένο σε 34 γλώσσες που εγγυάται. ενταση, δράση, ανατροπές  και πως θα γυρίζουμε κάθε σελίδα με κομμένη την ανάσα.

.Μια γυναίκα, χρήστρια της δημοφιλούς εφαρμογής γνωριμιών Tinder, βρίσκεται νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της. Η ταυτότητά της και η δολοφονική μανία του δράστη σημαίνουν συναγερμό στην αστυνομία. Όλα δείχνουν πως η επιστροφή του Χάρι στην ενεργό δράση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Εκείνος αρχικά μοιάζει απρόθυμος, φοβούμενος πως αν αφήσει την ήσυχη ρουτίνα του οικογενειάρχη, θα ενεργοποιήσει μια σειρά καταστάσεων που ίσως αργότερα δεν καταφέρει να ελέγξει.

Όταν ο Χάρι δέχεται να συνεργαστεί με την αστυνομία συνειδητοποιεί πως πιθανότατα έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει τον μοναδικό δολοφόνο που δεν κατάφερε ποτέ να συλλάβει. Και τότε ξυπνάει μέσα του το καλά κρυμμένο ως τότε πάθος για κυνήγι· ένα πάθος που ποτέ δεν κατάφερε να καταλαγιάσει εντελώς…

 

5. «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» ΤΟΥ PHILIP KERR

Κατά τους Sunday Times είναι «μια συναρπαστική ιστορία κατασκοπείας και προδοσίας». Μιλάμε για ένα καθηλωτικό αστυνομικό νουάρ εποχής για το σκοτεινό υπόκοσμο του Τρίτου Ράιχ με πρωταγωνιστή τον cool ντεντέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ. Γράφει ο σκοτσέζος Philip Kerr, εξπέρ στη βία και την αμαρτία.

Ο Μπέρνι Γκούντερ δουλεύει με ψευδώνυμο σε ξενοδοχείο της γαλλικής Ριβιέρας, μπριτζ και συνδέεται φιλικά με τον διάσημο συγγραφέα Σόμερσετ Μομ. Στην υπέροχη βίλα του, ο Μομ αναφέρει την ύπαρξη μιας ενοχοποιητικής φωτογραφίας: δείχνει τον Μομ ανάμεσα σε ένα γκρουπ γυμνών αντρών δίπλα σε μια πισίνα – ένας από αυτούς είναι ο διαβόητος κατάσκοπος Γκάι Μπέρτζες. Τη φωτογραφία έχει στην κατοχή του ένας παλιός του γνώριμος, ο Χάρολντ Χένιχ, πρώην λοχαγός στις υπηρεσίες ασφαλείας των ναζί και αδίστακτος εκβιαστής, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων το 1945, μεταξύ αυτών και της γυναίκας που αγαπούσε ο Μπέρνι.

 

6. «ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» ΤΟΥ STEPHEN KING

Ο μετρ του τρόμου Stephen King επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων και η Dail Mail σημειώνει: «Σε κάνει να ανατριχιάσεις ολόκληρος. Μην το διαβάσετε στο κρεβάτι!» Απολαύστε είκοσι απόκοσμες ιστορίες, κάθε μια με  ξεχωριστό πρόλογο από τον ίδιο το διάσημο, αμερικανό συγγραφέα.

Ένας νεκρός που ξαναζεί συνεχώς τη ζωή του, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη...Ένας αρθρογράφος που ανακαλύπτει ότι μπορεί να σκοτώνει ανθρώπους γράφοντας τις νεκρολογίες τους... Ένα ζευγάρι που κάνει μια συμφωνία με τον Διάβολο νομίζοντας πως μπορεί να κερδίσει...
Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη "Νυχτερινή βάρδια", την πρώτη του συλλογή διηγημάτων, ο King αποδεικνύει ότι κατέχει ακόμη την ίδια -αν όχι μεγαλύτερη- ικανότητα να σε κάνει να τρομάξεις και ταυτόχρονα να σκεφτείς μέσα σε λίγες μόλις σελίδες.
Το "Παζάρι των κακών ονείρων" είναι ένας θησαυρός.
«Όλα αυτά τα έφτιαξα ειδικά για σένα", λέει ο ίδιος. "Περιεργάσου τα, μη διστάζεις, αλλά να 'σαι προσεκτικός, σε παρακαλώ. Τα καλύτερα από αυτά έχουν δόντια»  λέει το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

7. «ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΡΚΤΙΚΟΣ» ΤΟΥ IAN MCGUIRE

Οι New York Times το συμπεριέλαβαν στα καλύτερα βιβλία του 2016 και ήταν υποψήφιο για βραβείο Booker. Εχει χαρακτηριστεί εφιαλτικό αριστούργημα και ιδανικό σενάριο για το σινεμά. Μιλάει για ανθρωπιά σε ακραίες συνθήκες και καταστάσεις.

Μέθυσος και βάναυσος, ο Χένρι Ντραξ είναι μέλος του πληρώματος του φαλαινοθηρικού «Volunteer», που ξεκινά από το Γιόρκσερ για τα νερά του Αρκτικού Κύκλου. Στην αποστολή συμμετέχει για πρώτη φορά ως γιατρός και ο Πάτρικ Σάμνερ, πρώην στρατιωτικός χειρουργός, με αμαυρωμένη φήμη και καθόλου χρήματα. Στην Ινδία, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Δελχί, ο δει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο άνθρωπος. Ήλπιζε να βρει προσωρινή ανακούφιση στο «Volunteer», ωστόσο η ανάπαυση αποδεικνύεται ανέφικτη με έναν άνθρωπο όπως ο Ντραξ ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Η ανακάλυψη κάτι σατανικού στο αμπάρι κινητοποιεί τον Σάμνερ. Και καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών κλιμακώνεται με φόντο το παγωμένο σκότος του αρκτικού χειμώνα, ένα είναι το ερώτημα: Ποιος θα επιβιώσει μέχρι την άνοιξη;

 

 

8. «Η ΓΚΟΥΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ» ΤΩΝ STEPHEN KING & RICHARD CHIZMAR

Ακόμα μια νουβέλα τρόμου από το μεγάλο Stephen King σε συνεργασία με το Richard Chizmar.

Μόλις φτάσατε στο Καστλ Ροκ του Μέιν. Έχετε ξανάρθει εδώ; Ξέρετε τις παράξενες ιστορίες που κυκλοφορούν γι’ αυτό το μέρος; Είναι καλοκαίρι του 1974 και η δωδεκάχρονη Γκουέντι Πίτερσον δέχεται το μαγικό κουτί που της προσφέρει ένας μυστηριώδης άντρας. Οχτώ πολύχρωμα κουμπιά στολίζουν το κουτί από μαόνι που, όπως ισχυρίζεται ο άγνωστος, θα τη βοηθήσει στη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως την προειδοποιεί: «Να προσέχεις το κουτί. Δίνει δώρα, όμως τα δώρα του είναι μικρή ανταμοιβή σε σχέση με την ευθύνη...» Και πράγματι, υπέροχα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην Γκουέντι. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να πατήσει ένα από τα κουμπιά…

 

 

9. «Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥ»  ΑΠΟ ΤΗΝ SOPHIE KINSELLA

 

Χιουμοριστικό μυθιστόρημα από την λονδρέζα δασκάλα και δημοσιογράφο, δημιουργό των trendy best sellers «Νύχτα γάμου», «Ψωνίζω άρα υπάρχω», που έχει πια καθιερωθεί στο είδος της θίγοντας το σύγχρονο life style. Το νέο της βιβλίο κυκλοφορεί σε 18 γλώσσεις.

 

Όπου κι αν κοιτάξει η Κέιτι Μπρένερ, κάποιος άλλος ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Ειδικά το αφεντικό της, η ιδιοφυής Ντιμίτερ Φάρλοου, που ζει με την οικογένειά της σε ένα υπέροχο αριστοκρατικό σπίτι και ντύνεται με τα πιο ακριβά ρούχα. Η ζωή της Κέιτι μόνο τέλεια δεν είναι˙ από το καταθλιπτικό διαμέρισμα που νοικιάζει και τους ιδιόρρυθμους συγκατοίκους της έως το τεταμένο κλίμα και τις ίντριγκες του γραφείου, τα πάντα είναι ένας καθημερινός αγώνας. Πώς να μην αλλοιώνει λίγο την αλήθεια στο online προφίλ της;

Και πάνω που αρχίζει να βρίσκει τις δυνάμεις της –και καινούργιο ερωτικό ενδιαφέρον– συμβαίνει το χειρότερο: η Ντιμίτερ την απολύει. Διαλυμένη αλλά αποφασισμένη να παραμείνει αισιόδοξη, αποσύρεται στη φάρμα της οικογένειάς της στο Σόμερσετ, για να τους βοηθήσει να στήσουν ένα εναλλακτικό θέρετρο. Το Λονδίνο δε φάνταζε ποτέ πιο μακρινό. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται μπροστά της η Ντιμίτερ ως πελάτισσα!

 

10. «ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ KATIE KITAMURA

Ιστορία για την απιστία, τη συμπόνοια, τα αληθινά αισθήματα και τη γυναικεία κατάρρευση με φόντο την ελληνική Μάνη. Tην υπογράφει η αμερικανίδα λογοτέχνιδα και δημοσιογράφος, απόφοιτος του Πρίνστον, Katie Kitamura.

 

Μια νεαρή γυναίκα και ο άπιστος σύζυγός της συμφωνούν ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει. Αποφασίζουν να μην αποκαλύψουν σε κανέναν τον χωρισμό τους. Όμως μια μέρα, και ενώ η γυναίκα έχει προχωρήσει πια στη ζωή της, μαθαίνει ότι ο Κρίστοφερ, ο άνθρωπος που παραμένει τυπικά σύζυγός της, έχει εξαφανιστεί. Είχε μεταβεί στον Γερολιμένα της Μάνης, όπου έκανε έρευνα πάνω στις μοιρολογίστρες της περιοχής, για το επόμενο βιβλίο του. Παρότι η ηρωίδα αμφιταλαντεύεται, τελικά αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Μετέωρη ψυχολογικά και συναισθηματικά στο άγριο περιβάλλον της Μάνης, αναζητά τα αίτια που οδήγησαν τον γάμο της σε αποτυχία, συνειδητοποιώντας παράλληλα πόσο λίγα γνώριζε πραγματικά για τον άντρα που αγαπούσε.

 

11.«Η ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ» ΤΟΥ HECTΟR ABAD FACIOLINCE

Ένα σπαρακτικό βιβλίο, γραμμένο με γενναιότητα και τρυφερότητα από το γιο του δολοφονημένου γιατρού και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Εκτορ Αμπαδ Γκόμεζ, τον κολομβιανό Εκτορ Αμπαδ Φασιολόνσε. Είναι µια ιστορία γεµάτη χαµόγελα που τραγουδάει τη χαρά της ζωής ενώ, ταυτόχρονα, καταδεικνύει τη θλίψη και την οργή που προκαλεί ο θάνατος ενός σπάνιου πλάσµατος.

Το ξόρκισµα της πατρικής µορφής είναι άλλωστε µια πρόκληση που διατρέχει πολλές διάσηµες σελίδες της ιστορίας της λογοτεχνίας. Ο Ισπανός συγγραφέας και ελληνιστής Πέδρο Ολάγια συνομιλεί πραγματικά με το δημοφιλή κολομβιανό συγγραφέα Έκτορ Αμπάντ Φασιολίνσε, συγγραφέα του πιο πολυδιαβασμένου βιβλίου στην Κολομβία σήμερα λόγω του σημαντικότατου ρόλου που διαδραμάτισε στην ειρηνευτική διαδικασία της χώρας.

 

12.«ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ» ΤΟΥ ANDREI BELY

Κυκλοφορεί το πιο τολμηρό και  μοντερνιστικό ρώσικο μυθιστόρημα του 20ου αιώνα, η «Πετρούπολη», του Αντρέι Μπέλι, με θέμα την πατροκτονία. Εδώ δεσπόζει η οξεία ειρωνική ματιά του συγγραφέα απέναντι στις ιδεολογικές τάσεις και τα σημαντικά πολιτικά γεγονότα του καιρού του. Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ «Τα κορυφαία πεζογραφικά έργα του 20ού αιώνα είναι κατά σειρά τα εξής: ο Οδυσσέας του Τζόυς, η Μεταμόρφωση του Κάφκα, η Πετρούπολη του Μπέλυ και το πρώτο μισό του παραμυθένιου Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο του Προυστ».

Τον θυελλώδη Οκτώβριο του 1905 μια βόμβα πρόκειται να εκραγεί στο γραφείο του γερουσιαστή Αμπλεούχοφ. Το σχέδιο έχει δεσμευτεί να φέρει εις πέρας ο γιος του, που βρίσκεται στην αντίπερα ιδεολογική όχθη. Βήμα- βήμα οι εφιάλτες των κεντρικών προσώπων ζωντανεύουν και στοιχειώνουν την πόλη, που, τυλιγμένη στην καταχνιά, μοιάζει να παγιδεύει ήρωες και αφηγητή.

 

13. «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ 10» ΑΠΟ ΤΗ RUTH WARE

Η βρετανίδα Ρουθ Γουέαρ έχει χαρακτηριστεί η νέα Αγκάθα Κρίστι. Το πρώτο της μυθιστόρημα «Βαθιά στο σκοτεινό δάσος», μεταφράστηκε σε 42 γλώσσες, μπήκε στις σημαντικότερες διεθνείς λίστες των best sellers, αποθεώθηκε από τις κριτικές και θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο με παραγωγό τη Ρις Γουίδερσπουν. Το δεύτερο βιβλίο της είναι και πάλι θρίλερ μυστηρίου στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Aurora Borealis.

Η Λο ξυπνάει μέσα στη νύχτα από μια κραυγή και βλέπει ένα ανθρώπινο σώμα να πέφτει στη θάλασσα από τη διπλανή καμπίνα. Αλλά την άλλη μέρα κανείς δεν λείπει από το σκάφος. Για την ακρίβεια, κανείς δεν έμενε ποτέ σ’ αυτή την καμπίνα… Χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα. Χωρίς έγκλημα, δεν υπάρχει δολοφόνος.

Ίσως η Λο να τα φαντάστηκε όλα. Αν όμως τα είδε στ’ αλήθεια, τότε θα είναι το επόμενο θύμα. Και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από ένα πλοίο στη μέση της θάλασσας…Πώς σταματάς έναν δολοφόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View