Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στη φυλακή τα μέλη της σπείρας που παρίσταναν τους δήθεν ενοικιαστές ακινήτων κι έκλεβαν ανυποψίαστους πολίτες

Πάτρα: Στη φυλακή τα μέλη της σπείρας πο...

Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών, και τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές με τη μέθοδο της ενοικιάσεως ακινήτων, τα οποία είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη 28-6-2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε περιοχές της Αττικής και της Μεσσηνίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης.

Η σπείρα έκλεβε συνήθως ηλικιωμένα άτομα παριστάνοντας τους ενοικιαστές  σπιτιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 27 περιπτώσεις σε Πάτρα, Αίγιο, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Κόρινθο, Αττική, Φθιώτιδα, Κατερίνη, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, κ.α.

Ως αρχηγοί φέρονται μια 22χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος tattoo και ο 33χρονος σύντροφός της. Όπως είχε ανακοινώσει η Ελληνική αστυνομία, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν σε εθνικό επίπεδο και διέπρατταν κλοπές με το πρόσχημα της ενοικιάσεως ακινήτου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στις 28-6-2017, στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη ημεδαπή.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο 36χρονων ημεδαπών ανδρών, δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 33 και 22 ετών και μιας 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας.

Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από πέρυσι τον Ιούλιο μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, (27) κλοπές κατά τις οποίες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (106.000) ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Είχαν ρημάξει την Αχαΐα και σχεδόν τη μισή Ελλάδα οι δήθεν ενοικιαστές - Μια 22χρονη κι ο 33χρονος φίλος της οι αρχηγοί

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις