Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Περιφέρεια Αττικής "δωρίζει" στη Λέσβο 2,9εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού!

Η Περιφέρεια Αττικής "δωρίζει"...

Στο πλαίσιο του πνεύματος αλληλεγγύης των Περιφερειών της χώρας

Τη δωρεά των 2.900.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την άµεση αντιµετώπιση των επιπτώσεων από τον καταστροφικό σεισµό της 12ης Ιουνίου στη Λέσβο, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά σχετικό αίτημα της περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Χριστίνας Καλογήρου. Την πρόταση εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραµάνος, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή, την οποία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, λήφθηκε από την Διοίκηση της Περιφέρειας στο πλαίσιο του πνεύματος αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης των Περιφερειών της χώρας.

Στις ενστάσεις αναφορικά με την νομιμότητα ή την ορθότητα της δωρεάς, κυρίως από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως το έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα ευνοηθούν οι σεισμόπληκτοι, αλλά οι επιχειρηματίες», ο κ. Καραμάνος τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής μετά το αίτημα της κ. Καλογήρου και η δωρεά στοχεύει στην αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε από τον σεισμό και αφορά στην αναπτυξιακή λειτουργικότητα του νησιού.

Όσον αφορά την αμφισβήτηση της νομιμότητας της απόφασης, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι είναι σύννομες στη βάση αυτών που ξεκίνησε προ καιρού η Περιφερειακή Αρχή «ώστε να καταστεί δυνατή και η ανάλογη υλοποίηση της δωρεάς προς στην Κεφαλονιά, η οποία εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση της συγκεκριμένης δωρεάς είχε πάρει το ΠΕΣΥ επί Γ. Σγουρού χωρίς όμως να υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο, το οποίο προώθησε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή και σύντομα θα αποδώσει τη δωρεά των περίπου 5 εκατ. ευρώ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις