Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε "καμίνι" σταδιακά από σήμερα και η Δυτική Ελλάδα - Προ των πυλών το θερμό κύμα

Σε "καμίνι" σταδιακά από σήμερ...

Η πρόγνωση του καιρού

Στα κόκκινα θα βρίσκεται από σήμερα ο υδράργυρος στη χώρα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και στη Δυτική Ελλάδα. Ιδαίτερα θερμή ημέρα για την Πάτρα και άλλες πόλεις της Δυτικής χώρας θα είναι το Σάββατο, όπου το θερμόμετρο θα δέιξει 40 και 41 βαθμούς κελσίου.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σημειώνοντας ότι η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 43 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα: Καυτό Σάββατο με τη θερμοκρασία να δείχνει μέχρι 41 βαθμούς – Πώς θα μας επηρεάσει το θερμό κύμ
Αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους:


Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας: Την Πέμπτη τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου και την Κυριακή στα δυτικά τους 37-39 και στα υπόλοιπα τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές: Την Πέμπτη τους 35 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 36-38 βαθμούς Κελσίου και την Κυριακή στα δυτικά τους 33-35 και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, αρχικά από τα βόρεια. Στη νότια χώρα η πτώση θα γίνει αισθητή από την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Ελλάδος η θερμοκρασία στη νησιωτική και παράκτια ζώνη θα φθάσει τους 40 βαθμούς ενώ στις ηπειρωτικές περιοχές, τοπικά, θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. Μάλιστα το θερμόμετρο θα έχει ανοδική τάση από σήμερα οπότε το Σάββατο και η Κυριακή αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες ημέρες. Αποκλιμάκωση του φαινομένου αναμένεται από τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 22 έως 38 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους έως 40 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 23 ως 39 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το μεσημέρι - απόγευμα τοπικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 23 έως 39 και κατά τόπους έως 41 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 25 έως 37 βαθμούς κελσίου.

 

Αττική

Καιρός: αίθριος.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 23 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 30-06-2017

Καιρός: γενικά αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: σε άνοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις