Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Είδαν το φεγγάρι, τον Δία και τον Κρόνο! Μια εκπληκτική αστροπαρατήρηση στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Είδαν το φεγγάρι, τον Δία και τον Κρόνο!...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Παρούσια των μελών του Ωρίωνα

Μια ακόμα εκπλητική αστροπαρατήρηση είχαν τη δυνατότητα  να απολαύσουν δεκάδες πατρινοί που βρέθηκαν στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας "Ωρίων" ήταν εκεί για να εξηγήσουν σε μικρούς και μεγάλους όλα όσα παρατηρούσαν στο ουράνιο στερέωμα.

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" συμμετείχε με μια εκδήλωση αστροβραδιάς σε πρόσφατη εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ. Η αστροβραδιά περιελάμβανε αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια του Ωρίωνα.

Ο πρόεδρος της αστρονομικής εταιρείας Ανδρέας Παπαλάμπρου δήλωσε στο thebest.gr την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από τις αντιδράσεις του κόσμου όταν αντίκρυζε το φεγγάρι και άλλα ουράνια σώματα από τόσο κοντά.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρατηρήσει τη σελήνη, τον πλανήτη Δία, τον πλανήτη Κρόνο, το μεγάλο σμήνος του Ηρακλή, το δακτυλιοειδές νεφέλωμα και άλλα ουράνια σώματα.

Ο εκπαιδευτικός και μέλος του ΩΡΙΩΝΑ Αλέξανδρος Βερεγγέτης, ήταν εκεί για να εξηγήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ώρες που μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα διάφορα ουράνια σώματα.

Παράλληλα όσοι βρέθηκαν στο Νότιο Πάρκο στην αστροβραδιά του Ωρίωνα είχαν τη δυνατότητα να παρακουθήσουν ουρανογραφία με τη χρήση ενός πράσινου laser. Το κοινό περιηγήθηκε στον νυχτερινό ουρανό, στα ονόματα και τα χαρακτηριστικά των αστεριών, τις μορφές και την ιστορία των αστερισμών και των άλλων ουράνιων αντικειμένων που είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις