Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Στάλιν εξοργίζει τους νομικούς της Ρωσίας

Ο Στάλιν εξοργίζει τους νομικούς της Ρωσίας

Ζητούν να φύγει η αναμνηστική πλάκα από την Εθνική Νομική Ακαδημία της Μόσχας

Η τοποθέτηση μιας επιτοίχιας αναμνηστικής πλάκας με την μορφή του Στάλιν στην Εθνική Νομική Ακαδημία της Μόσχας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους νομικούς κύκλους της χώρας, σε ορισμένους κύκλους της κυβέρνησης, αλλά και σε χιλιάδες νομικούς που ζητούν με αίτημα τους από την ηγεσία της Ακαδημίας να αφαιρέσει την αναμνηστική πλάκα.

Παραμονές μάλιστα της τοποθέτησης της, στον χώρο της Νομικής Ακαδημίας ο δικηγόρος Γκένρι Ρέζνικ, ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι αποχωρεί από την Νομική Ακαδημία επειδή η διοίκηση του Ιδρύματος τοποθέτησε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Ακαδημίας την αναμνηστική πλάκα του Στάλιν.

Αλληλεγγύη προς τον Ρέζνικ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης στο Συνταγματικό δικαστήριο Μιχαήλ Μπαρσέφσκι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επιχειρώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση της αναμνηστικής επιτοίχιας πλάκας του Στάλιν -η δημοτικότητα του οποίου ως ιστορικής προσωπικότητας σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση βρίσκεται στο 38%- δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι " στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη θέση. Ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν-σ.σ) επανειλημμένα έχει πει ότι αυτό είναι τμήμα της δικής μας Ιστορίας, της ιστορίας την οποία διήνυσε η χώρα μας και η ιστορία πρέπει να εκλαμβάνεται στο μέγιστο δυνατό με τον τρόπο που αρμόζει".

Ωστόσο οι διαμαρτυρίες αυτές για την πρωτοβουλία της διοίκησης του Ιδρύματος, άρχισαν πριν από μερικές μέρες, όταν στην ιστοσελίδα change.org δημοσιεύθηκε αίτηση προς την διοίκηση του Ιδρύματος να αφαιρέσει την πλάκα. Την αίτηση αυτή μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass, έχουν υπογράψει 5.900 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις