Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΙΣΑΝΙΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - "ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΦΡΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΞΑΝΑ"

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΙΣ...

Πρόκειται για ένα multitasking μυθιστόρημα "παιδί" της εποχής του ίντερνετ

To νέο βιβλίο του Πατρινού συγγραφέα Γιώργου Περισανίδη με τίτλο "Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά" παρουσιάζεται την Παρασκευή 30/6 στον "Φάρο" της Πάτρας στις 21.00. Πρόκειται για ένα multitasking μυθιστόρημα "παιδί" της εποχής του ίντερνετ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

- Θοδωρής Γεωργόπουλος (Μαέστρος)

- Κώστας Παπασπήλιος (Συγγραφέας)

- Γιώργος Περισανίδης (Συγγραφέας)

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ντίνος Ποντικόπουλος και Φρόσω Ζαγοραίου.
Στην παρουσίαση και το συντονισμό η Σταύρια Μαθιού και στις δημόσιες σχέσεις η Μαγδαλένα Κατσιμίγα.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει συναυλία από την ορχήστρα “Εν-Χορδώ” του Θεοδωρή Γεωργόπουλου όπου θα τραγουδήσουν οι Δημήτρης Δημόπουλος και η Δώρα Βέτσου.
Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την σελίδα που διατηρεί ο συγγραφέας στο Facebook.

Μια μικρή παρουσίαση του βιβλίου

Το μυθιστόρημα “Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά” του Γιώργου Περισανίδη είναι ένα βιβλίο τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι μέχρι στιγμής έχουμε συνηθίσει. Με συνεχόμενες “παρεμβολές” από τραγούδια, ταινίες και άλλα βιβλία, το μυθιστόρημα προσεγγίζει την αισθητική του multitasking!
Όμως και ο τρόπος γραφής μεταβάλλεται συνεχώς, από τον κλασσικό μυθιστορηματικό σε δοκιμιακό, στη συνέχεια μετατρέπεται σε ιστοσελίδα, σε περιοδικό, παρεμβάλλεται ο ίδιος ο συγγραφέας και ακούμε τις σκέψεις του, χωρίς όλο να αυτό να είναι εις βάρος της ροής. Η γραφή είναι περισσότερο αφαιρετική. Δεν περιγράφονται τοπία, ο καιρός ή τα συναισθήματα των ηρώων. Επίσης, το λεξιλόγιο και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται είναι όσο πιο απλές γίνονται, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής εύκολης ανάγνωσης από όλους.
Το μυθιστόρημα παραμένει όμως πάντα και μια ερωτική ιστορία, που περιγράφει μια διαδρομή από τον έρωτα στην άδολη αγάπη:
“...Αγάπα την, αγάπα την, αγάπα την! Αν σε προτιμά, αγάπα την. Αν σε πληγώνει, αγάπα την. Αν σου κάνει την καρδιά κομμάτια - και καθώς μεγαλώνει και είναι πιο δυνατή, ο πόνος θα είναι πιο βαθύς - αγάπα την, αγάπα την, αγάπα την! ...”
Το μυθιστόρημα του Γιώργου Περισανίδη είναι και ένα οδοιπορικό στα μπουζουξίδικα της Ελλάδας. Το βιβλίο περιγράφει έναν έρωτα ανάμεσα σε δύο φαινομενικά αταίριαστους ανθρώπους και παρακολουθεί μέσα σε μια διάρκεια σχεδόν 10 χρόνων την πορεία της ζωής τους και πως το τέλος του έρωτα μπορεί να είναι το ξεκίνημα μιας άδολης αγάπης.
Παράλληλα με την ερωτική αφήγηση ξεδιπλώνεται μεγάλο μέρος της ιστορίας των νυχτερινών μαγαζιών και ανθρώπων που την σημάδεψαν με τον δικό τους τρόπο.
Αφηγήσεις και Αστικοί Μύθοι για τον Ωνάση, τον Κουγιουμτζή, τον Χιώτη, αλλά και η ιστορία των μπουζουκιών από το σπάσιμο των πιάτων ως σήμερα είναι μόνο μερικές από τις ιστορίες που εκτυλίσσονται παράλληλα με την ερωτική ιστορία.
Ο συγγραφέας προσπαθεί να κρατήσει μια αντικειμενική ματιά ανθρώπου που, μέσα από τον έρωτα που έζησε, αγάπησε και αυτούς τους χώρους, χωρίς κριτική διάθεση αλλά και χωρίς πρόθεση να τους ωραιοποιήσει.

“...Γιατί νομίζεις λένε ότι “οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο”; Γιατί “αν μπορεί να υπάρξει άδολη αγάπη, είναι αυτή που θα συναντήσεις στο τέλος του έρωτα. Αν μπορέσουμε να τον μεταβάλλουμε σε αγάπη, έχει εκπληρώσει την αποστολή του!...”

Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά - Γιώργος Περισανίδης

# Περισσότερες Πληροφορίες: http://www.digilove.eu/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture